Cinema Paradiso

Cinema Paradiso / Cinema Paradiso
2018. november 22.
Bzsu861
 
Cinema Paradiso

Az 1988-as nagy sikerű mozi, a Cinema Paradiso idén novembertől újfent megtekinthető lesz az ország számos mozijában. A francia-olasz romantikus dráma, mely nagy hatással volt a mozinézőkre már az 1988-as vetítésén el, ismét elkápráztatja a közönséget annak 20 éves évfordulóján. A filmet Giuseppe Tornatore rendezte, és a Cinenuovo Kft. forgalmazásában kerül a mozikba, a maga 155 perces játékidejével, mely csöppet sem vontatott, vagy unalmas. A főbb szerepekben Antonella Attili, Enzo Cannavale, Isa Danieli, valamint Leo Gullotta láthatóak. A kitűnő, 20 éves alkotás, az amerikai mozis portálon, az IMDB-n a 8.5-ös értékelést szerezte meg, mely egy koprodukciótól kiváló teljesítmény a szigorú közönség előtt.

A történet szerint, Salvatore a film főszereplője, az édesapját elveszti a számos emberáldozatot követelő, szörnyűséges háborúban. A fiatal fiú, legfőbb tulajdonsága, és éltetője, hogy rajong a filmekért, és megnéz minden különleges alkotást. Ha csak teheti, minden szabadidejét a helyi moziban tölti el, ahol az összes lehetséges alkotást megtekinti. Édesapja halála óta, az aprócska Cinema Paradiso a második otthona, a filmek pedig némileg helyettesítik a szüleit. A vetítőterem, valamint a gépház, kamaszkorának legfontosabb helyszínei, ahol egész életre szóló, és mindent meghatározó élményekben van része, a mindennapok során.


A folyton ott lábatlankodó fiatal srác, egy napon különös barátságot köt a középkorú, azonban rettentő életvidám mozigépésszel, Alfredoval, aki kitűnő tanácsokkal látja el a fiút, mind szerelemről, mind pedig az élet nagy dolgairól, melyet nincs aki megtanítson neki. Salvatore, ekkortól elkezd dolgozni a Cinema Paradisoban, úgymond tanoncként, egészen addig a szomorú napig, amikor a mozit egy hatalmas tűzvész pusztítja el, így a földdel válik egyenlővé a fiú második otthona. Aki még 1988-ban, a film elkészülésekor nem látta az alkotást, az idén novemberben pótolhatja ezen hiányosságát.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 2 262