Cloverfield 2

Cloverfield 2 / Cloverfield 2
2016. április 14.
Spawn
Cloverfield 2

Az előző rész folytatása, mely a cloverfield és a cloverfield paradox között játszódik, ámbár ha mindennek vége, akkor inkább kicsit a helyszínekkel lehet variálni semmint az időrenddel vagy a cselekménnyel. Szóval a bevált recept szabadulószobás verziója, mely még mindig a H. G. Wells adaptációra emlékeztet, se baj.

Amúgy a sorozattal kapcsolatban pont most olvastam (horrorokkal kapcsolatban tucatjára), hogy a következő rész a második világháborúban fog játszódni. Eme fantasztikum úgy nézz ki a negyedik részek sajátossága, ami eddig nem nagyon valósult meg, tehát az írók lázadnak, hogy nem Nostradamusok, aki mellesleg megjósolta az apokalipszist, számokban az említett történelmi eseményre visszamenőleg. Biztató, főleg, ha valaki (de a lelkes néző mindenképpen) képben van a sztorival, a Cloverfield program, és a megelevenedő Ctulhu.

Szóval menekülni kell, és az általunk már ismert bátor férfi modell (aki nem megy a föld alá) pont kapóra jön, ismét megelevenedik az emberi természet elnyomott vagy éppen elfojtott része, mely remek színészi játékokban keveredik a valódiakkal. Persze ebben a világban semmi sem az, mindennek vége, és ezt kell mesélni, különben is, ez a legizgibb rész.


Nem tudom, hogy régen fizették-e a mozinézőket, hogy kapkodják takarják a szemüket egy horror filmen, avagy ez kizárólag az akkori marketing része volt (igen két vége van), de szóval, a sorozat még mindig akciósabb irányba megy el, mintsem az ideg borzolás és a lelki pszichózis irányába, ámbár remek műfaji visszatekintés (elnézést, de a filmiparnak neves előzményei, a színészeknek meg emlékezetes alakításaik vannak).

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 1 428