Constantine - A démonvadász

Constantine / Constantine - A démonvadász
2005. április 07.
Spawn
Constantine - A démonvadász

Keanu Reeves és a Sátán. Láttunk már ilyet (pl.: The Devil's Advocate). Ám ezúttal más a helyzet, főhősünk nem ügyvéd, lázdohányos démonvadász, aki a végzet lándzsájának nyomába ered. Érdekes film munkahelyi problémákról, de van itt minden mi szem szájnak ingere, izgi mütyürök, tébolyodott angyal, ördögi szerető, extrák, mítosz valóság és pokol, mely kinyitja a száját, de a helyzet korántsem olyan mint a Novokainban... a főhős belső küszködései, démonjai és a pokol garmadája készül arra, hogy legalábbis egy időre eltereljék a figyelmet az éppen bennünk, vagy másokban nyugvó démonokról.

Ha szeretjük Keanu Reeves-t, a Hellnoirt, vagy éppen elegünk van az ördögtől x-ik feldolgozásából és az asszisztált faluból, katolikus papból, akkor remek választás lehet. Ámbár Constantine számára már csak egy hónap van hátra (tüdőrák), mégis fiatal kora óta látja ezeket a természetfölötti (vagy éppen és jobbára alatti) erőket és azok megnyilvánulásait.

A történetet talán úgy foglalhatnánk össze, hogy a Krisztussal végző lándzsa, a végzet lándzsája, a Sátán és porontyai, a démonvadász, az elkerülhetetlennek tűnő halál, és konfliktus, melyen a világ sorsa forog, illetve Gabriel arkangyal, mind összegyűlnek Los Angelesben, hogy Constantine végre pontot tegyen az ügy végére. Jutalma nem marad el, de nem akarom lelőni a poént.


A film jócskán eltér az eredeti Hellblazer képregénytől, élőbb, elevenebb is, mint annak a ködös Londonja, és valahogy jobban kezeli a világokat elválasztó határokat, melyek pont olyanok mint az embereket elválasztó korlátok és falak.

Szereposztás:
Keanu Reeves (John Constantine)
Rachel Weisz (Angela Dodson/Isabel Dodson)
Tilda Swinton (Gabriel arkangyal)
Max Baker (Beeman)
Shia LaBeouf (Chas Chandler)
Djimon Hounsou (Midnite papa)
Peter Stormare (Sátán)
Gavin McGregor Rossdale (Balthazar)
April Grace (Dr. Leslie Archer)
Francis Guinan (Garret atya)
Pruitt Taylor Vince Hennessy

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.4
Kritika értékelés 7.3
Kritika elolvasva 4 226