Csillagok háborúja: A klónok támadása

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones / Star Wars II. rész - A klónok támadása
2002. május 16.
Spawn
Star Wars II. rész - A klónok támadása

Hosszú évek teltek el az előző rész óta, mire végül is kijöhetett az Aréna pláza reklámfilmje... Szóval az ifjú Anakin Skywalker immáron Jedi lovag, azaz Padawan tanítvány, mestere Obi-Wan Kenobi. Viszont egy bukott, a sötét oldalhoz és mesteréhez megtért Jedi, Doku Gróf vezetésével szakadár felkelők és népek egész garmadájával gyarapszik a köztársaság ellenesek, azt bojkottáló, azzal szemben álló felek listája (Scum).

A helyzet kilátástalannak tűnik, a Jedik látszólag és ténylegesen kevesen vannak. Padme - Amidala hercegnő - is inkább képviselné a békét, mintsem fenntartaná. Ebben a részben bontakoznak ki a későbbi elnyomása alatt felhasználásra kerülő erőforrások, még ha azok emberiek is. Szóval a kétségbeesett Jedi tanács megrendelésére titokban klón hadsereg készül egy távoli bolygón, a klónozók néven ismerté (vagy inkább ismeretlenné) tett faj illetve csoportosulás által.

Az új katona, birodalmi rohamosztagos egyen alakja így egy Jango Fett nevű fejvadász illetve klónjai lesznek, az ő külön kérése egy nyers klón, ő lesz a sorozat legendás fejvadász-bérgyilkosa Boba-Fett. Többek között az ő fejlődésével és történetének kezdetével is megismerkedhetünk, méghozzá elég drámai módon. Szóval tervek, merényletek, a jó és a rossz újabb epikus összecsapása, ámbár pl. Joda harcstílusát sokan kritizálták, nem találták komikusnak.


Szóval ha megvan DVD-n, Blue-ray-en, tedd be gyorsan, vagy várd az ismét felújított változatot. Furcsa, de olybá tűnik ebben a részben hibáznak leginkább a karakterek, illetve alakulnak ki a későbbi részeket magyarázó dolgok. Remek epizódok, látványos, és persze előkerülnek a rettegett halálcsillag tervei. És ne feledjük R2-D2 egy csodafegyver.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 7
Kritika elolvasva 1 358