Csillagok Háborúja: A Sith-ek bosszúja

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith / Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja
2005. május 19.
Spawn
Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja

Mint ahogy a címből is kiderül, az előző részben győzedelmeskedtek a Jedik és a köztársaság, legalábbis látszólag. Hatalmas harcok törnek ki, polgárháborúval egyetemben, méghozzá a köztársaság szívében. Miután Anakin megmenti, a gonosz Doku gróf markaiból, és végez a sötét út nagyurával, Palpatine kancellár rendkívüli jogokat kap, valamint meghosszabbítják a mandátumát. A Jedik hadműveletek és küldetések részesei, legalábbis így tartják: gyakorlatilag vezetik az elkészült csapatokat. Anakin mégis elégedetlen, nem kapja meg a Jedi mesteri rangot, nem lehet a Jedi tanács (rendkívüli) tagja.

Sötét álmok gyötrik, fél szerelme elvesztésétől. A kancellár terít: mecénása, pártfogója és mentora közli vele, hogy behatóan ismeri a sötét oldalt. Anakin ugyan feladja őt a Jedi tanácsnak, végül mégis a Sith-ek sötét nagyura mellet voksol, önnön karjával indítja el azokat az eseményeket, melyek végül a 66-s parancs kiadásához, az az a Jedi rend megsemmisítéséhez vezet.

A karakterek, múltja, előélete és karakterisztikái kellemes pihenő időt nyújtanak a kaszkadőröknek, és a színészeknek. Nagy alakítások és hangzatos dialógusok röpködnek mint az űrhajók, ahogy a stílustól megszokhattuk. Végül a sötét oldal új bajnoka útjába egykori mestere Obi-Van áll, aki egy hihetetlenül látványos és az első részt idéző harci jelenetben halálra sebzi az immáron Darth Vader néven futó erőhasználót. A történet szerint megöli kedvesét, és új mestere jóvoltából elnyeri (túléli) új önmagát. A film záró képsorai zseniálisak, megelevenedik a csillagok háborúja több kultikus figurája, hangulata. Annyira film, hogy ihaj.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 1 514