Donbass

Donbass / Donbass
2018. november 08.
Bzsu861
Donbass

A Donbass című német-ukrán-francia-holland-román dráma, melyet Sergey Loznitsa rendezett, és annak forgatókönyvét is ő alkotta meg egy kitűnő mozi. A történet azt próbálja szemléltetni, hogy milyen is egy darabjaira hulló, széteső társadalom, melyet mérgez a propaganda, és az egyeduralom összes negatív hatása. A film színhelye, Kelet-Ukrajna, ahol az emberek már nem tudnak, és nem is akarnak bízni senkiben, és semmiben, főképpen nem a vezetőikben, akiknek hatására a manipuláció kiszélesedik, de az igazság is szépen lassan a felszínre kerül.

A film főbb szerepeiben Valeriu Andriutã, Evgeny Chistyakov, Georgiy Deliev, valamint Vadim Dubovsky láthatóak. Vajon egy darabjaira hullott társadalom, ahol tönkrementek barátságok, családi és szerelemi kapcsolatok, újból összerakható, mint a puzzle, vagy dominó hatására minden pusztulásra van ítélve? Az egyeduralom egy olyan jelenség, melynek hatására az emberek kétféle módon viselkednek, illetve reagálnak. Vagy fellázadnak ellene, és farkast kiáltanak, vagy pedig beállnak a sorba,és kiszolgálják az éppen hatalmon lévőket.


Az alkotást a Cirko Film forgalmazza, és idén novembertől már megtekinthető lesz a Cinema City bármely előadásán, amire feltétlenül érdemes jegyet váltani, főképpen azért, mert kiválóan feldolgozza a film azt, hogy milyen diktatúrában élni, és hogyan és miként lehet ellene harcolni, akárcsak Thomas Mann Mario és a Varázsló című alkotásában. A film, annak ellenére, hogy egy német-ukrán-francia-holland-román koprodukció, az imdb-n, az amerikai mozis portálon a jónak számító 6.7 értékelést szerezte meg, mint külföldi film, amely mindig is harcban állt, a mézes-mázas hollywoodi produkciókkal, melyeket a hazai közönség általában jobban kedvel. Aki kíváncsi a Donbass című drámára, az ne felejtsen el jegyet váltan arra, és megtekinteni idén novembertől a mozikban.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 2 188