Drakulics elvtárs

Drakulics elvtárs / Drakulics elvtárs
2019. október 31.
ermak95
Drakulics elvtárs

Lehet merész vállalkozás a részemről kritikát írni Bodzsár Márk filmjéről, ugyanis nem tartozok a célközönségbe. Mégis úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok a film bemutatásával, mondhatni egy "kívülálló" szemszögéből.

Ha röviden kellene összefoglalnom a filmet, akkor azt mondanám a Drakulics elvtárs egy groteszk társadalomparódia, amit sokan egynél többször aligha valószínű, hogy megnéznek majd, lévén a film összképét jó eséllyel unalmasnak fogják találni.

A színészi alakításra és a dramaturgiára igazából kevés panaszunk lehet: bár a film jól van felépítve (egyedül talán csak az utolsó jelenet érződik elsietettnek), addig a fekete humor és a poénok igencsak szegényesre sikerültek. Legalábbis egy olyan ember számára, aki a 90-es években született.

Az a baj a Drakulics elvtárssal, hogy ez a film egy olyan társadalomparódia, amit szerintem csak azok tudnak igazán érteni, akik megélték a Kádár-kor mindennapjait. Megnéztem a filmet, nevettem a helyenként elejtett poénokon, de mikor kijöttem a moziteremből végig az az érzésem volt, hogy én ezt a filmet több mint valószínű, nem értettem teljesen. Én tanultam erről a korszakról, de nem éltem át. És éppen emiatt zavartsággal távoztam, mert nem tudtam eldönteni, hogy én nem tudom teljes valójában értékelni a filmet, vagy a film egyszerűen csak nem vicces.


Tudom, hogy nagyon rövid lett ez a kritika és őszintén szólva azt se tudom eldönteni, hogy ajánljam-e a filmet vagy sem. Csupán annyit tudok mondani, hogy a filmet érezhetően egy szűk közönségnek szánták, egy olyan közönségnek, amelynek tagjai a Kádár-korban voltak fiatalok.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 8.9
Kritika elolvasva 869