Dumbó

Dumbo / Dumbó
2019. március 28.
Bzsu861
Dumbó

Gyermekkorunk régi kedvence, Dumbó, az imádnivaló, bájos repülő elefánt jövőre visszatér a mozivászonra, hogy ismételten elkápráztasson kicsiket és nagyokat egyaránt. Az animációs film rendezője, a legendás Tim Burton, aki olyan filmeket alkotott már meg, mint az 1990-es Ollókezű Edward című romantikus dráma, illetve a 2005-ös Halott menyasszony című fantasy. A film eredeti verziójához olyan neves sztárok kölcsönözték a hangjukat, mint Alan Arkin, a nagy nevettető Danny DeVito, a sármőr Colin Farrell, a szépséges Eva Green, valamint Michael Keaton. A történet a hagyományos régi Dumbó-sztori felújított változata.

Az újraálmodott animációs filmben, Max Medici cirkuszigazgató a társulat korábbi híres, elismert sztárja, Holt Farrier gyermekeihez fordul segítségéért, amikor szüksége van az újszülött, különleges elefánt, Dumbó gondozásához, akit túlméretezett fülei nevetségessé tesznek az egyébként is számos gonddal küszködő cirkuszban. Ám, amikor tudomásukra jut, hogy Dumbó képes arra, hogy repüljön, a cirkusz élete fenekestül felfordul, és magára irányítja a meggyőző és egyben sikeres üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki azzal foglalkozik, hogy varázslatos vastagbőrűeket gyűjt, új, eddig még soha nem látott szórakoztató műsorához.


Dumbó így már merőben újfajta, és más jellegű magasságban szárnyalhat, a bűbájos és lélegzetelállító légtornász, Colette Marchant oldalán, mígnem Holt meg nem tudja meg azt, hogy a csillámporos külső mögött, Dumbó új otthona, mély, sötét titkokat őriz. A Disney, valamint a tehetséges és zseniális rendező, Tim Burton nagyívű kalandfilmje, kibővíti a hőn szeretett klasszikust, melyben a különbözőséget nem megvetik, hanem ünneplik, a családot pedig nagy becsben tartják, és az álmok mindenek felett szárnyalnak. Aki kíváncsi a Disney, valamint Tim Burton közös munkájára, a Dumbóra, az feltétlenül váltson jegyet jövőre, valamely előadásra.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 802