Dumplin'

Dumplin' / Dumplin'
2019. március 21.
Bzsu861
Dumplin'

A Dumplin' című amerikai musical, mely komikus elemekkel van ötvözve, Willowdean, a fiatal és teltkarcsú lány életét mutatja be, aki arról álmodozik, hogy ex-szépségirálynő édesanyja nyomdokaiba lép, és ő is indul a versenyen, ahol csak karcsú és szép lányok veszik majd körül. Dumplin egy egyszerű, kedves, bájos, hétköznapi lány, aki ugyan se nem igazán szép, se nem karcsú, de be akarja teljesíteni élete nagy álmát, és végre ő is ragyogni szeretne a színpad reflektorfényében, ahol mindenki őt figyeli, és tapsolja. Édesanyja, akit a még ma is gyönyörű színésznő, Jennifer Aniston alakít, kezdetben furcsállja lánya döntését, és nem igazán támogatja őt abban, hogy elinduljon a megmérettetésen, mert félti őt attól, hogy olyan kritikákat kap, és olyan mély sebeket szerez, melyek sosem gyógyulnak be.

Az erélyes, és mindenre eltökélt "Dumplin" azonban mit sem törődik anyja intelmivel, és elindul a szépségversenyen. Nem érdekli őt, hogy az anyatermészet nem áldotta meg az ehhez szükséges idomokkal, sem pedig angyali arccal. Mindezt azért teszi, hogy felkeltse többi teltkarcsú társa figyelmét is, és hangsúlyozza, hogy a verseny nem csak a modell alkatú lányoké, és ezzel felbátorítja őket. A duci lányok úgy határoznak, hogy kiállnak önmagukért, és vállalják, hogy ők bár nem születettek modellnek, mégis megállják a helyüket a színpadon.


Úgy érzik ehhez pont ugyanannyi joguk van, mint a többi kényeskedő, piperkőc lánynak, és ezzel egy kis önbizalomra szeretnének szert tenni, és megmutatni azt, hogy ebben a csilli-villi világban, nekik is van ott keresnivalójuk. "Dumplin" ezzel a lépésével példát statuál a több hasonló alkatú lánynak, hogy vállalják önmagukat, és telt idomaikat. "Big girls you are beautiful". Ezzel felforgatják a kis texasi városka, addig nyugalmas életét. A szépség nem csak a kilókon múlik, hanem a kisugárzáson, és személyiségen is. Ezt kívánja szemléltetni az alkotás, azaz változtatni a társadalom rosszallásán, és negatív hozzáállásán. Dumplin jelmondata: "Aki mer, az nyer."

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 947