Egy cipőben

In Her Shoes / Egy cipőben
2005. november 03.
Bzsu861
Egy cipőben

Vajon milyen az élete egy olyan testvérpárnak, akik közül az egyiküknek a sikert, még másikuknak a szépséget mérte nagy kanállal az élet? Ki az, aki őszintén boldog kettejük közül? Mi adja az élet értelmét igazán? A külsőségek, vagy az általunk elért sikerek? Maggie bár élnek-halnak érte a férfiak, azonban életét csak a partik teszik ki, mindennapjaiban sűrűn váltogatja munkahelyeit, és sehol sem ér e valós sikert, addig testvére a csúnyácska Rose rendkívül sikeres és gazdag, azonban a férfiakat illetően nem a legszerencsésebb.

Maggie egyetlen értékének vonzerejét tartja, hisz nincs olyan férfi, aki ellen tudna állni szépségének, azonban sem pénze, sem pedig valódi otthona, így általában barátainál és rokonainál száll meg egy-egy éjszakára, egészen addig amíg azok rá nem unnak minderre. Rose, aki mindenben az ellentéte egy sikeres üzletasszony, aki tele van pénzzel, van egy fényűző lakása, egy jogi cégnél dolgozik, és élete értelmét a munkája adja. Állandóan önbizalomhiánnyal és a testsúlyával küzd, és tudja sosem lesz olyan szép és karcsú, mint a gyönyörű Maggie. Mindketten valamely módon irigykednek egymásra.


Rose azon szomorkodik, hogy miért nem olyan szerencsés a genetikája mint Maggie-nek, míg Maggie azon gondolkodik miként tudná előrébb mozdítani az életét, és olyan sikereket elérni az életben, mint testvére. Rose társasági és szerelemi élete a nullával ér fel, egyáltalán nem jár partikra, ugyanis nincs kivel, és a férfiak sem harcolnak kegyeiért. Egy csúnya veszekedést követően Rose és Maggie felkeresik rég látott nagyanyjukat, akinek talán sikerül kibékíteni őket, a fondorlatos módszereivel. Maggie lényegében elcsábította Rose egyetlen udvarlóját, és kalandba bonyolódott vele, amikor Rose-nál tartózkodott, és egy szál fehérneműben fogadta a férfit, aki nem tudott ellenállni a gyönyörű nőnek.

A nagyival való találkozás azonban mindkettejük életét gyökeresen megváltoztathatja, és rádöbbenhetnek arra, hogy mindkettejükben van valami, ami hiányzik a másikból, és így testvérként kiegészíthetik egymást, ha akarják, ha nem. A film sexy, megrendítő és vicces, egy amolyan igazi abszurd történet, a jó és rossz génekről, a testvéri a szeretetről, a megbocsátásról, a másik felmagasztalásáról, és az irigységről, mely a nagymama felbukkanásával egycsapásra a semmiévé lesz. Aki még nem látta az Egy cipőben című komédiát az feltétlenül pótolja ezen hiányosságát, hiszen így mindannyian rájöhettek, hogy egy életetek van, amiben a testvéretek akármilyen ember is, mégis hozzátok tartozik, bármilyen szörnyű bűnt követett el, egy vérből vagytok, és ez a kapocs nem szakad el semmilyen vitától vagy veszekedéstől.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.5
Kritika értékelés 8.7
Kritika elolvasva 2 930