Elmélkedés a Rocketman megtekintése után

Rocketman / Rocketman
2019. június 06.
perry
Rocketman

Nem szeretnék konkurálni EMAK95 kritikájával, magam is élvezettel olvastam, így ez a kis dolgozat inkább olyan Elton rajongás lesz. Aztán a magas MOZIVERZOOM eldönti szükség van-e rá?
Tűnődöm, boldogít-e a tehetség? Bizonyára igen , hiszen azt az utat járja az ilyen ember amit szeretne megvalósítani. Egyszer egy interjúban olvastam Webber nyilatkozatát: Az életem a musical és a musical maga az élet. Bizonyára így is van elég Berstein West Side Story alkotására gondolni az '50-s évek valós társadalmi élethelyzetére a rasszizmus pillanatra. Igazából azok a zenés darabok arattak sikert melyek vagy társadalmi problémákkal foglalkoztak vagy a korok és társadalmak drámai pillanataival.
Az bizonyos Elton alias Reginald Kenneth Dwight élete családja és a zene szeretete között oszlott meg. Gondolhatnánk aki megasztár annak az élete is sínen van, de ez nem ennyire egyszerű. Sztárnak lenni nem sokkal több mint egy pénzfialó mókuskerékben pörögni ez az élet van , hogy fegyelemre szoktat de van , hogy olyan emberek kerülnek közel hozzá akik a könnyű mámor és más ajzószerek világába "lökik" őt.


Hatalmas szerencséje , hogy találkozott állandó szövegírójával Bernie Taupin képében aki a sokszínű zenéi alá olyan szövegeket tett amelyek nem nélkülözték a drámaiságot de ha kellett a könnyedséget sem.
Ne feledjük 1947. született és úgy megújulni, hogy az úgy nevezett "világot jelentő" deszkákon maradjon valaki keveseknek adatott meg.
Viszont ne feledjük, hogy ez a film sem más mint egy musical ahol Elton a közpéppont és mozgatója a show-nak mint egy fényes nap amelyek körül keringenek a bolygók a kikapós anya a hideg apa - megjegyzem testvére szerint koránt sem ilyen volt apjuk - és természetesen a homofóbia amelyet az '50s '60s években keserű módon volt szerencséje megélnie.

Elton John szerepére James McAvoy és Daniel Radcliffe is az esélyesek között szerepelt. De tény a szereposztó nem tévedett mikor Taron Eggertonnak adta a szerepet a rendezővel karöltve. Izgalmas egyéni látásmód és Elton alakja egybe olvad alakításában, néha az, az érzésem , hogy nem tudom mikor kezdődik az énekes és mikor a színész és ez így jó ettől színes és sziporkázó az alakítás.

A Rocketman története az ikonikus zenész, Elton John életén alapszik. Csavarhatjuk, csűrhetjük megfelel-e ez a valóságnak, mi csak ülünk a moziban tátott szájjal ahol az élet táncra perdül a kocsmában koreografált a bunyó, és megszólal dolbyban a hang amely lehet , hogy a színészé de tény a valóság illúzióját kelti.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.7
Kritika értékelés 8.9
Kritika elolvasva 2 145