Elrabolva

Taken / Elrabolva
2009. március 19.
Bzsu861
Elrabolva

Az Elrabolva, eredeti címén Taken egy Pierre Morel által rendezett, amerikai- francia akciófilm a színészikon Liam Neeson főszereplésével. A film nemcsak akcióban bővelkedik, hanem van benne érzelem, harc a túlélésért, apai szeretet, mely minden túlmegy, valamint némi letargia is, amint a férfi kétségbeesik, de soha nem adja fel, azonban lánya barátnőjének a holttestét felfedezve kissé melankolikus hangulata lesz a főhősnek.

A film forgatókönyvét Luc Besson és Robert Mark Kamen írta, zenéjét pedig Nathaniel Mechaly szerezte. A film története a következő: Bryan Mills, aki valaha a titkosszolgálat egyik legkiválóbb ügynöke volt, felhagyott régi életvitelével, és újabban sztárokat véd meg a fanatikus rajongóktól. A férfinak van egy 17 éves lánya, Kim, aki az anyjával, Lenore-ral, valamint tehetős mostohaapjával él, és éppen Párizsba készül a legjobb barátnőjével, Amandával, amire Bryan vonakodva bár, de végül az anya rábeszélésére áldását adja az útra.

Rossz döntést hoz, bár ne tette volna. Kim, aki a párizsi reptéren megismerkedik Peterrel, aki egy veszélyes figura, azt követően annak főnökei elrabolják a fiatal lányt, akinek még sikerül beszélnie az apjával, és az mint a titkosszolgálat volt ügynöke rögtön megérti, hogy mi is zajlik éppen. Mára már klasszikussá vált az a pillanat, amikor Liam Neeson bejelenti a Tropojából érkezett kegyetlen Markónak, hogy van néhány egészen különleges készsége, amelyeket hosszú évek munkájával szerzett, és ezeket felhasználva végezni fog a lánya elrablóival, köztük vele is.


Természetesen a férfinak nincs könnyű dolga, ugyanis szembe kell szállnia az albán gengszterrel, aki nem hisz a telefon túloldalán higgadtan fenyegetőző férfinak, és kezdetét veszi a kétezres évek talán egyik legváratlanabb akciószériája, amelyben egy hatvan körüli, addig főként drámai alakításokról ismert, színész bizonyította, hogy akcióhősként is remekül helytáll, és legyőz minden akadályt, annak érdekében, hogy megmentse szeretett lánya életét, és kiszabadítsa a gengszterek fogságából.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika értékelés 8.7
Kritika elolvasva 2 671