Én, Tonya

I, Tonya / Én, Tonya
2018. február 01.
Bzsu861
Én, Tonya

A kilencvenes évek Amerikájának hatalmas port kavart médiabotrányát feldolgozó film, az Én, Tonya megtörtént eseményeken alapul. Margot Robbie, aki a film producere is, alakítja Tonya Hardingot. Egy karrierje csúcsán lévő műkorcsolyázónő pályája, egyik napról a másikra derékba törik. Köszönhető ez a nem éppen finomkodó nevelési módszereket alkalmazó édesanyjának, aki egyben a lány edzője is, valamint egy új férfi betoppanásának a sportolónő életébe.

Attól kezdve, hogy a férfi megjelenik, sodródni kezd az árral, és egy egyre mélyebb szakadékba kerül. Odáig jut, hogy, súlyos kárt okoz egy nagy riválisának. Tonya, innentől a média és ennek hatására, az emberek első számú közellenségévé válik, és itt már nem mentheti meg addig szerzett hírneve sem. Az azonban kérdéses a filmben, hogy ő valóban egy rossz szándékú bajkeverő, vagy csupán ártatlan áldozata volt neveltetésnek és marcona ex-barátjának?

A film a 90-es évekbeli események szatirikus feldolgozása, amely az élet abszurditására keresi a választ. A humora a Fargo című alkotáséhoz hasonlítható. A színésznőt a Wall Street farkasa tette világhírűvé, majd többek között játszott a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban. Margot Robbie jelenleg pedig esélyes a legjobb színésznő és a legjobb vígjáték/musical kategóriákra a Golden Globe Gálán, amelyen kétszer jelölték, és számtalan további elismerést is kapott. Többek között öt Filmkritikusok Díja, valamint három Satellite díj.


Margot Robbie lett a legjobb színésznő a San Francisco-i, és a New York-i online kritikusoknál is. Allison Janney, a film mellékszereplője pedig (A segítség, Az órák, Juno) nyert a philadelphiai, a san diego-i valamint a detroiti kritikusoknál. A film lényegében a két tehetséges és gyönyörű színésznő jutalomjátéka. Ennek következtében alakításukért Oscar-jelölésre is esélyesek.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.4
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 947