Én vagyok a Vihar

Io sono Tempesta / Én vagyok a Vihar
2018. december 27.
Bzsu861
Én vagyok a Vihar

Az Én vagyok a Vihar című, olasz dráma az elbűvölő, és egyben bámulatos vállalkozó, Numa Tempesta életét mutatja be, aki ismertségének, és gazdagságának köszönhetően olyan elit körökben forog, melyekről mások csak álmodoznak. A film rendező-forgatókönyvírója Daniele Luchetti, ám nem egyedül ő alkotta meg ezt a kiváló sztorit. Az elkészítésben még segítségére volt Giulia Calenda, valamint Sandro Petraglia is. A közös és profizmusra hajazó munka eredménye, egy kiváló alkotás, melynek forgatókönyve is kitűnő, és egyben érdekfeszítő, hiszen nem egy hagyományos, klisés gazgodásról szóló történet, hanem azt mutatja be, hogy mi következik utána.

A főbb szerepekben olyan neves olasz sztárok láthatóak, mint Eleonora Danco, Elio Germano, Marco Giallini, valamint Jo Sung. A film a rettentően szigorú amerikai mozis portálon, az értékelők és a szigorú kritikusok véleménye alapján a 6.1-es pontszámot tudhatja magáénak, annak ellenére, hogy nem egy hollywoodi sztori neves rendezővel, hanem egy külföldi alkotás. A film címszereplője, egy borzasztó módon sikerorientált, és mindenre elszánt férfi, aki még attól sem riad vissza, hogy törvényt szegjen, azonban ez okozza a vesztét.


Egy balul sikerült üzlet a magasból a mélybe taszítja őt, amit saját önzőségének, kapzsiságának köszönhet, ugyanis szép lassan lecsap rá a törvény szigora, és annak érdekben, hogy elkerülje a börtönt, kénytelen lesz számára megvetendő közmunkát végezni egy hajléktalan szállón, és olyan elesett embereken segíteni, akiket mindig kigúnyolt, lenézett, azonban jelen pillanatban ő áll szinte a ranglétra alsó szintjén. Addig azonban nem nyugszik, amíg ott van, és nem üzletelhet, ugyanis az évszázad legnagyobb biznisze, és teljes vagyona forog kockán, így tudja, hogy az idő sürgeti őt, ha nem akar mindent elveszíteni, és élete hátralévő részében fillérezni. Numának most az utolsó szalmaszálba is bele kell kapaszkodnia, hogy megvalósítsa a tervét, amihez nem várt módon, a legváratlanabb helyről érkezik a remélt segítség.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5
Kritika értékelés 1
Kritika elolvasva 2 098