Eredet

Inception / Eredet
2010. július 22.
Bzsu861
Eredet

A 2010-es Eredet című film, az immáron Oscar-díjas Leonardo DiCaprio legendás, a Viharsziget után talán egyik legmisztikusabb filmje, melyben alakítása több mint lenyűgöző. A misztikus thriller nem nélkülözi a sci-fi elemeit, és az akció jeleneteket sem, így válik a film az egyik legkultikusabb alkotássá, melyben a műfajok keverednek, de a történet cselekménye végig kiválóan érhető, és jól emészthető.

Az Eredetben DiCaprio Cobb-ot, egy olyan hírhedt tolvajt alakít, akinek fő területe, egy olyan álommegosztó technológia, aminek segítségével képes arra, hogy mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokra tegyen szert, amit senki más még csak nem is sejthet. Azonban a főszereplő rendkívül magányos, és küldetése miatt sokszor gyötri lelkiismeret-furdalás, és most egy olyan megbízást kap, amely örökre megváltoztatja, addig is izgalmakkal teli életét.

Ennek segítségével, képessé válik arra is, hogy helyrehozza a múlt hibáit, és megváltoztassa sorsát, jövőjét is, ami most még jelenje. Ez a munka azonban, pont az ellenkezője az eddigieknek, ugyanis egy gondolatot kell elültetnie valaki fejében. Tökéletes bűnténynek tűnik mindez, mindenféle bizonyíték vagy nyom nélkül, azonban Cobb és társai bizonyos tényezőkkel, legfőképpen egy dologgal nem számoltak, mégpedig azzal, hogy ennek a megbízatásnak ára van, és következményeit nekik kell viselniük.


Vajon megússzák ezt is, és később jó útra térnek, az eltévelyedett bűnözők, vagy túl sokat fizetnek mindezért , és még rosszabbra fordul sorsuk, legfőképpen a főszereplőé, Cobbé?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5
Kritika értékelés 3.5
Kritika elolvasva 3 377