Erin Brockovich - Zűrös természet

Erin Brockovich / Erin Brockovich - Zűrös természet
2000. április 20.
Bzsu861
Erin Brockovich - Zűrös természet

Egy elkeseredett munkanélküli, háromgyerekes édesanya, végsőkig menő küzdelme, az Erin Brockovich-Zűrös természet című amerikai életrajzi dráma, melyben a nő végső elkeseredésében egy ügyvédi irodában vállal állást, és ott az akták közt kutatva egy különös ügyre bukkan. Az egyik vállalat által kibocsájtott káros anyagok következtében rengeteg felnőtt, és gyermek betegedett meg rákban, és sokan távoztak közülük az élők sorából. Erin úgy dönt, hogy bármibe is kerül, megmenti a biztos haláltól, azokat, akik még életben vannak. Közel 600 panaszos aláírását sikerül összegyűjtenie, hogy a cég anyagilag kárpótolja ezeket a szerencsétlenül járt embereket, és ne legyen még több rákbeteg a gyár környékén. Házról-házra jár, és kezdetben tevékenysége nem vezet sikerhez, mert sokan elutasítóak vele szemben, és már-már feladták a harcot, azonban Erin nem ez a típus, ő foggal-körömmel küzd azért, hogy a gyilkos gyár miatt ne keljen több embernek szembe néznie a gyilkos kórral.

A telekkönyvi iratok, és az orvosi leletek között a képzetlen nő felfedezi az összefüggést, és az irodában döbben rá, hogy mivel is áll szemben. Úgy dönt, hogy az elhunytaknak és a betegeknek, valamint azok családtagjainak egy kártérítési eljárás keretében segítő kezet nyújt, még ha a harc nehezen is megy, ő nem adja fel. A harcos amazon bármire képes, hogy életeket mentsen meg, egy 333 millió kártérítési per keretein belül, hiszen jelenleg ez az, ami őt is mozgásban tartja, és tudja, hogy akár még jó is lehet ebben a szakmában, melyet sosem tanult. Köszönhető mindez eszének, kitartásának, valamint rátermettségének. A kezdeti nehézségek ellenére nem adja fel, és az általa indított titkos akció, ami lényegében egy nyomozásnak indul, azonban az igazság felderítése során olyan emberekhez jut el, akiknek az élete veszélyben van. Mint később kiderül, nem csupán sima környezetszennyezésről van szó, hanem egy egész kisváros vízkészletének tönkretételéről, amit ez a gyár okoz tevékenységével, így aki arra lakik, az az víz hatására súlyosan megbetegszik, és egyre több az áldozat, amit Erin nem hagy szó nélkül.


A főnökével, a jó lelkű Eddel összefognak, hogy valamit tegyenek ez ügyben, azonban ezt a nagy haszont termelő gyár sem hagyhatja annyiban, és ők is lépéseket tesznek az ügyben, és megpróbálják pénzzel meggyőzni az életben maradtakat, hogy ne írják alá az ívet, amely az életüket mentheti meg. Csábítja őket, hogy a gyár vezetése magas összegeket kínál fel számukra, és szép lassan Erin harca egy elkeseredett, és mindenen átívelő küzdelembe megy át, ugyanis megpróbálja meggyőzni a lakókat, akik már mindent elvesztettek, hogy ne menjenek bele ebbe a csöppet sem fair üzletbe. Vajon végül sikerül megnyernie Erinnek és Ednek az USA történetének legnagyobb kártérítési ügyében indított perét, melynek összege 333 millió dollár? Aki még nem látta a fimet, annak figyelmébe ajánlom, hiszen Julia Roberts alakítása egyszerűen lenyűgöző.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.5
Kritika értékelés 7.5
Kritika elolvasva 2 242