Fekete Özvegy (2021)

Black Widow / Fekete Özvegy
2021. július 08.
perry
Fekete Özvegy

Kezdjük egy kis biológiai kitérővel. A fekete özvegyek magányosan élnek. Hálójuk rendezetlennek néz ki. Táplálékuk legyek, lepkék, hangyák, bogarak és más pókok. Fogságban több évig, a szabad természetben rendszerint csak egy évig élnek.
Gyakran párzás után vagy közben a nőstények megölik és elfogyasztják a hímeket. A petéket az „özvegyek” szövedékbe burkolják. Ezt felfüggesztik a hálóikban. Az ivadékoknál nyomban a kikelésük után megmutatkozik az anyjukéval azonos gyilkos természet. Mielőtt szétszélednének a fészekből, megpróbálnak végezni egymással. Ha az anyaállat éppen éhes, egyet-kettőt maga is elfogyaszthat közülük.
Ezek után térjünk rá Natasha Romanoffra aki már jó néhány MARVEL filmben bizonyította, hogy érdemes tagja a bosszúállóknak. De mivel női rendezője van a filmnek így aztán Cate Shortland személyében - aki olyan filmekkel örvendeztetett meg minket mint Lor vagy a Cigánykerék és ne feledkezzünk el a Berlin szindrómáról sem - igazi a szó jó értelmében női vonal került felszínre.


A kaszaboló jeleneteken túl nem mentes a humortól és a tök jó odamondogatásoktól sem. Ahhoz pedig, hogy kerete legyen a filmnek jó érzékkel úgy írták a forgatókönyvet, hogy Natasa gyermekkorába megyünk vissza és lesz itt kém és a nagy orosz megalománia irányított feromon blokkoló meg aztán pasik akik szép csendesen a kép hátterében maradnak és néha-néha szóba elegyednek a főszereplőkkel.
Amig jó kis érzelmi fröccsökkel turbózzák a filmen a "helyzeteket" addig képet kaphatunk milyen a világuralom a megalománia és a mentsük meg a világot de azt nagyon helyzetről.
Akkor még nem is írtam Kurnyikováról akire nem igazán lehet ráismerni a maszkja miatt és ő adja a szemétláda negatív főhős kislányát aki miatt Natasának bűntudata van. Belőle női terminátort farag a gonosz orosz.
Igaz nem hiányozhatnak a digitális és más trükkök sem hiszen ez védjél-e a MARVEL világnak.
Az meg pláne jót tett a filmnek , hogy csupa A kategóriás filmszínésznő játszik benne és megosztják maguk között a Fekete özvegy mozit. Természetesen Florence Pugh
(Yelena Belova) a testvér szerepében éppen olyan fontos és már mondhatom is társ főszereplő mint Scarlett Johansson (Fekete Özvegy, Natasha Romanoff).
Nem nagy meglepetés , hogy egy cameo erejéig megjelenik Robert Downey Jr. is. De ugyanakkor a többi szerepben is tehetségek alakítanak mint például Rachel Weisz
(Melina Vostokoff).

Forgatási helyszín: Norvégia; Pinewood Studios; Budapest így aztán szívet melengető nagy totálakat látni a Dunáról és Budapest kapcsolt részeiről némi autós és motoros harckocsi kombót , ja és valahol-ról egy lepusztul gangos bérházat.
Tény van dinamikája a filmnek jó iramban váltakoznak az érzelmi, harcos, és borzongató részek. Spec. nekem a fő gonosz űr izéje tetszett legjobban és mikor Natasa megtépázza és ócskavasként alá hull.
Mert ugye ha nehezen is de marveléknál az a helyzet nem kifizetődő állás gonosznak lenni hiszen itt vannak a bosszúállók aki aztán jól ellátják a gonosz dolgát.
Nyári szórakozásnak igazi csemege értelmes és izgalmas rendezéssel és jó filmszínészekkel, kérem mi is kell más?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.7
Kritika értékelés 8.6
Kritika elolvasva 1 172