Fekete párduc

Black Panther / Fekete párduc
2018. február 15.
Bzsu861
Fekete párduc

A Marvel Studio legújabb produkciójának, a Fekete Párducnak legújabb főhőse T’Challa, aki édesapja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda királyságába, hogy elfoglalja az őt megillető helyet a trónon, ám ez kisebb bonyodalmakat okoz az életében, és sok hihetetlen kaland elindítója lesz.

A történet szerint, felbukkan egy nagy hatalmú ősi ellenség a színen, és ekkor a trónörökös T’Challa királyként és a Fekete Párducként is próbára teszi minden erejét, ugyanis a félelmetes összecsapás kimenetelén nem pusztán Wakanda, hanem az egész világ sorsa múlik, és amennyiben nem sikerül neki a trón megszerzése, és a gonosz hatalom legyőzése, akkor az egész világ romlásba dőlhet.

Mindezzel T'Challa is tisztában van, ezért hatalmas rajta a nyomás, ugyanis mindenféle veszélynek, valamint árulásoknak van kitéve, és kalandjai során a királyság, és a világ megmentése a cél. Az ifjú uralkodó feladata, hogy maga mellé állítsa a szövetségeseit, és felszínre engedje a benne lévő Fekete Párduc minden erejét, hogy legyőzze ellenfeleit, valamint biztonságban tudhassa, és uralhassa a népét.


Bár Wakanda sorsa csak rajta áll, főhősünk ereje birtokában nem kétségbeesetten, hanem hősiesen küzd egy jobb világért, valamint népe sorsáért, és felemelkedésért a gonosz erők háttérbe szorításával, vagyis a felbukkanó ősi ellenség legyőzésével. Az 1995-ben készült Fekete párduc is hatalmas siker volt a mozikban, de az alkotó Ryan Coogler most kasszasikerre számít, azaz kígyózó sorokra a mozipénztáraknál.

A produkcióban vegyíti az akció és kaland elemeit, így egy rendkívül izgalmas moziélmény részesei lehettek, ha megtekintitek ezt a korszakalkotó filmet, amiben ugyan van némi klisé, mint például a jó és a rossz harca, valamint a szupererő filmre vitele, amit már számos másik produkcióban is láthattatok, azonban ez az alkotás mégis különbözik a hagyományos szuperhősös, harcolós filmektől. Ehhez persze a főszereplő is hozzátesz, ugyanis kiváló és hiteles játékával eléri azt, hogy minden tekintet rá szegeződjön, és jól formálja meg az adott karaktert. Az már más kérdés, hogy megmenekül-e Wakanda népe, és a gonosz erőt sikerül-e legyőzni hősünknek, a Fekete Párducnak, akinek ereiben királyi vér csörgedezik.

A főbb szerepeket Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, továbbá Forest Whitaker és Andy Serkis alakítják.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.9
Kritika értékelés 5.8
Kritika elolvasva 853