Ha eljön Joe Black

Meet Joe Black / Ha eljön Joe Black
1999. január 21.
Bzsu861
Ha eljön Joe Black

Martin Brest rendező 90-es évekbeli filmje, a Ha eljön Joe Black hatalmas sikert hozott számára. A forgatókönyvet közös együttműködésben Bo Goldman, Kevin Wade, Ron Osborn és Jeff Reno írták. Zenéjét Thomas Newman szerezte. A 90-es évek egyik legkülönlegesebb története, mely megmutatja, hogy milyen a találkozás a halállal, és az a szerelem, melyet egy negatív karakter iránt táplál a haldokló férfi lánya Susan, aki egy szempillantás alatt szerelembe esik a jóképű Black-el.

A dúsgazdag üzletember William Parrish ( Anthony Hopkins), aki semmitől sem fél és kockáztat, amíg csak lehet most úgy érzi itt a rettegés órája. Mind az üzleti, mind pedig a magánéletben nyereséges, ám egy nap érte is eljön Joe Black, és ekkor vívódása a halállal felemészti őt, és egyre mélyebbre süllyed a letargiában. Két szépséges lányával, New York-ban él, csilli-villi házában, ám a lekerülhetetlent ő sem küzdeti le, sem pénzzel, sem pedig mással.

Amikor hatvanötödik születésnapját szervezik a gyermekei, megérinti a halál szele, és innentől William egészen másképpen kezd el viselkedni. A parti főszervezője a nagyobbik lánya, de a kisebbik is kiveszi belőle a részét. Ezt megelőzően Parrish rosszul lesz, és érzi, hogy közel a vég, ám a történet csak innentől veszi kezdetét, és lesz igazán mozgalmas. Hamarosan egy sármos, megnyerő modorú fiatalember érkezik az úri házba, ő azonban nem más, mint Joe Black, azaz maga a halál emberi testben.


Joe Black, akit a filmben az akkor még rettentően fiatal Brad Pitt formál meg magával akarná már vinni az áldozatát, ám ekkor megpillantja szépséges lányát, Susant ( Claire Forlani) és úgy dönt, hogy még vár egy kicsit, ugyanis elsőre beleszeret a nőbe. Amint a dörzsölt Parrish észreveszi mindezt, akkor akárcsak Goethe Faustjában lepaktál az ördöggel, és az alku szerint kap annyi haladékot tőle, amíg megízleli az emberi létet. Azonban a halál órája eljön, az idő lepörög, és mindkettőjüknek fel kell hagynia a földi léttel.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.9
Kritika értékelés 5
Kritika elolvasva 15 999