Ha tudnád / The Half Of It 2020

The Half Of It 2020 / Ha tudnád 2020
2020. május 01.
perry
 
Ha tudnád 2020

Tudod kedves olvasóm van az úgy , hogy minden ötlet Shakespeare úr köpenyéből bújik elő aztán csak ámulunk Ha tudnád, hogy nem mást látsz mint a tévedések vígjátékát. Azt a fajta szerelmet ami nem lángol de fura módon mi sem tudjuk ki kit szeret?
A NETFLIX azért tud valamit, jelesül olyan témáknak utat adni melyek nem a szokásos Hollywoodi cukormázas nyálgép filmek.

Mert ez egy szerelmi négyszög és ez aztán olyan öreg mint a dráma irodalom maga. Aztán csak a kor változik az idő 2020 és nem elűzött hercegek és udvarhölgyek népesítik be az erdőt, bár a kisváros bizony hajaz egy keveset a régmúltra. A történet megszokott adott egy lány meg egy másik és két életerős fiatalember. Mondhatnánk alaptípusok. És adott a fiatalság és erre a korra jellemző útkereséses, kísérletezés, hova tovább a nemi identitás felfedezése. Mert kérlek mitől barátság a barátság, mitől ragaszkodunk egy másik emberhez legyen az azonos nemű. Hiszen mindannyiunknak voltak és lesznek olyan barátaink akik annyira közel álltak állnak hozzánk, hogy minden szeretetünk az övék és ha tovább lépsz akkor áthágod a társadalom konvencióit ...

Ezért aztán élünk csak úgy akármilyen elfogadott módon belül kicsit sírunk hol elvesztjük őket majd újakra lelünk és ez a csodálatos, áldott gyűlölt élet csak megy tovább a maga útján.

Igen kedves olvasó Ha tudnád mennyire emberi ha így érzel és mennyire várakozással teli egy kamasz élete, aki éppen csak most jár az út elején és már elveszt két barátot egy fiút akinek 50 dollárért szerelmes leveleket ír. Bizony egy barátnőt is hagy mondjam ki egy identitással vagy szegényebb vagy gazdagabb lesz. A rendező nagyon jól nem előregyártott elemekből dolgozik Alice Wu minden filmes "ajtót" nyitva hagy és ez így is van jól. Hiszen az élet is ilyen, sok nyitott út van előttünk csak rá kell lepnünk és az visz magával.
Igen, ez egy édes , bús kissé szomorkás love story 3 ember között és mondjátok el ki nem élt már át ilyet?
P.S.
Ha nem akkor szegényebb volt egy szerelemmel...

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.3
Kritika értékelés 8.1
Kritika elolvasva 1 126