Halálsoron

The Green Mile / Halálsoron
2000. április 27.
Bzsu861
Halálsoron

A Remény rabjai alkotójának egyik legkiválóbb filmje, a Tom Hanks főszereplésével készült Halálsoron, minden várakozást felülmúlt. Stephen King klasszikusának filmadaptációja közel olyan jól sikerült mint a bestseller. A kitűnő alakításoknak köszönhetően egy drámai vonalvezetésű, megható, krimi jellegű, ugyanakkor kegyetlen valóságot bemutató történet született egy halálraítéltről és egy jólelkű börtönőrről.

Az ő egyedi történetük ez, mely nem mindennapi és váratlan fordulatokban bővelkedik, és számos meglepetést tartogat a Stephen King rajongók számára. Tom Hanks olyan kasszasikerek főszereplője volt, mint a Philadelphia, amelyért Oscar-díjjal jutalmazták őt, valamint a kezdetek kezdetén, a Segítség felnőttem, illetve a Csobbanás. Hanks minden szerepben remekel, hiszen A kategóriás színész, aki minden karaktert mesterien formál meg, bár tegyük hozzá, hogy többnyire pozitív hősként jelenik meg filmjei nagy részében.

A Halálsoron bemutatja az élet minden velejáróját. Így a mulandóságot, a haláltól való félelmet, a bűnt, a gonoszságot, a szeretet átható erejét és a rettegést, elkövetett és megbánt tetteink utáni utolsó, Istenhez szóló fohászunkban. Ez a drámai, és nem mindennapi történet magába foglal mindent, ami egy jó filmhez kell.


Kitűnő rendezés, parádés szereposztás, egy olyan szomorú történet, mely az emberi jellem sötét és jó oldalát is bemutatja, valamint szemlélteti azt is, hogy a bűn nem marad megtorlatlanul, de van, hogy az ártatlan fizet érte vérével. Sokáig őrült, kegyetlen gyilkosnak véljük a marcona kinézetű négert, akinek termete tekintélyt parancsoló, de amint jobban megismerjük rájövünk, hogy jámbor lélek, aki senkinek sem tudna ártani, mi több, gyógyító hatása van az emberekre.

Egyfajta csodatévő, aki betegeket egészségessé tesz, és bármire hajlandó lenne, hogy kiderüljön az igazság, és ne kelljen a halálsoron sínylődnie a végítéletig. Egy történet a megbánásról, a szeretetről és az életünkbe való kapaszkodásról, az utolsó esélyről, mely mindenkinek jár, valamint a valós elkövetőről, akit mindenki ártatlannak vél egészen a történet végéig, amint kiderül, hogy ő végzett brutális kegyetlenséggel a két gyermekkel, akiknek szőke fürtjeik vértől áztatottak voltak a történet kezdetén, és életük oly hamar véget ért.... Bár ne így történt volna mindez.... A Hanks által megformált fegyőr élete végéig nem tud szabadulni a kínzó emlékektől, és egy ártatlan ember halálának tényétől.

Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg ezt a fimet, és én bizton állítom, hogy mindaz, aki érzékeny lélek, elmorzsol néhány könnycseppet szeme sarkában, annak megtekintése során.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 7.7
Kritika elolvasva 2 258