Happy as Lazzaro

Lazzaro felice / Happy as Lazzaro
2018. november 01.
Bzsu861
Happy as Lazzaro

A Happy as Lazzaro című olasz-svájci-francia-német dráma, egy jószívű parasztfiú és egy nemes férfi, igaz barátságának történetét meséli el a nézőknek. A film rendező- forgatókönyvírója, Alice Rohrwacher, aki ezen alkotásával egy merőben új világot mutat be, ahol nem királyok és királyfik, hanem egy egyszerű fiú áll a történet középpontjában. Lazzaro, a melegszívű és kissé együgyű parasztfiú, egy sorsdöntő napon, találkozik Tancredivel, a fiatal nemessel, aki a fiatal fiú rendkívül élénk fantáziájának a rabja.

Kis pásztor falvacskájában, Inviolában éldegél, ahol a szörnyűséges Marchesa Alfonsina de Luna, a cigaretták királynője irányítja a pórnépet, és rémuralma végtelennek tűnik. A nemes férfi, és a pórnép közé tartozó fiú kapcsolata akkor válik igazán szoros barátsággá, mikor Tancredi, a nemes, megkéri Lazzarót, hogy segítsen neki megszervezni a saját elrablását. Annak ellenére, hogy a fiú kezdetben nem érti miért is van erre szükség, nem mond nemet új barátjának.


Ez a felettébb furcsa, és a semmiből létrejövő szövetség, gyökeresen megváltoztatja Lazzaro egyszerű, és unalmas kis életét. Amint kedves, nemesi sorból való barátját, Tancredit keresi, a szoros kötelék, mely hozzá fűzi, átrepíti őt téren és időn át egy olyan helyre, ahol ő csupán a múlt egy elveszett darabkája, egy felettébb különös világ, modern városában. A főbb szerepekben Luca Chikovani, Agnese Graziani, Alba Rohrwacher, valamint Adriano Tardiolo láthatóak.

Az alkotást a Cirko Film forgalmazza, és idén november 1-től megtekinthető lesz a magyar mozikban is. A film játékideje mintegy 125 perc, melyet feszült figyelemmel és némi aggodalommal figyelünk, ahogy drukkolunk a fiatal Lazzarónak, hogy minden a tervei szerint alakuljon s megtalálja barátját a modern világban. Aki kíváncsi a Happy as Lazzaro című alkotásra, annak nincs más dolga, mit jegyet váltani egy előadására idén novemberben.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 282