Hatodik érzék

The Sixth Sense / Hatodik érzék
2000. január 06.
Bzsu861
Hatodik érzék

A mára kultikussá vált film, a Hatodik érzék főszerepében a később híres színésszé cseperedett Haley Joel Osment, és az akkor karrierje csúcsán lévő Bruce Willis játsszák a főszerepeket. Osment játssza a hatéves Cole-t, akit rémálmok gyötörnek éjszakánként, hiszen olyan dolgokat lát, amit más nem, különleges érzékének köszönhetően.

Mind éjszaka és mind nappal látja ezeket a személyeket, melyek pokollá teszik a mindennapjait. Ezek a lények szólnak a kisfiúhoz, megérintik, és különböző, általuk nem értett kérdésekkel szólítják meg Cole-t, aki látja a holtakat. Malcolm Crowe, akit a színészikon Bruce Willis alakít, pedig egy gyermekpszichológus, akit egy korábban kezelt páciense hasba lő, és ő az esetet követően egy másik városba költözik, hogy mindezt feldolgozza magában.

Cole csak az orvosban bízik, aki nehezen nyeri vissza önmagát, miközben felejteni próbál messze a régi lakhelyétől. Annak ellenére, hogy Cole senkinek nem mondhatja el gyötrő titkát, az orvossal megosztja azt. A gyermek és a pszichológus úgy tűnik, kiválóan megérti egymást, bár azt nem tudni, hogy pontosan honnan ismerik egymást, ez majd csak a későbbiekben derül ki szépen lassan, ahogy kibontakozik a történet.


Malcolm azonban nem biztos benne, hogy meg tudja menteni a kisfiút félelmeitől, és önmagától, valamint a követelőző halottaktól, ugyanis ők látnak valamit a gyermekben, amit még az orvos sem sejt, és akarnak valamit Cole-tól. Egy különös barátság kezdete, egy idegborzoló 108 perces thrillerben.

A film bemutatásának a dátuma 2000. január 6-a volt, és az Intercom forgalmazásában került a hazai mozikba. A kisfiú vajon megmenekül az ártó szellemektől, és az orvos tud neki segíteni szorult helyzetében, aki önmaga is lényegében rejtőzik valami, vagy valaki elől?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 4.4
Kritika elolvasva 4 502