Ház a tónál

the lake house / Ház a tónál
Spawn
Ház a tónál

Kevés eltaláltabb romantikus film van (bár elvileg remake). Kate és Alex két eltérő idősíkban léteznek, a közös bennük egy tóparti, igencsak modern-különös építésű ház, mely egy tópartján fekszik. Alex építésű munkás, a kutyájával él, és mai rohanó világban nehéz eldönteni, hogy kapcsolatok misztikus e vagy ez a zord való, mindenesetre ott egy rejtélyes postaláda, amin keresztül leveleket váltanak egymással - igaz vannak más apróságok is, apróságok pl, alex kutyájának feltűnő lábnyomai a háznál. A címzések és dátumok lesznek a megoldásai a különös esetnek. Mely végül egy buszbalesetben és annak elkerülésében tetőzig. A film érdekes, mint a szerelem olyan gyakran kicsit lehetetlen, de teljesen követhető, a színészi alakításoknak és a rendezéseknek hála az utolsó pillanatig követhető érthető, és sok szempontból megmutatja azt amit olyan sokan keresnek, ami nem szokványos, hétköznapi. A film arról a kis pluszról szól, ami olyan sokaknak hiányzik, és arról közös szürke-hétköznapi világról ami mindenkinek megvan, meg a kis még egy pluszról a házról a tónál.

A helyzeten bonyolít, hogy a különös postaláda ide vagy oda Valentin nap fény derül rá, hogy Alex két éve meghalt.
Nem kell meglepődni James Austin MEGGYŐZŐ ÉRVEK C REGÉNYE IHLETTE A FILMET, DE AZOKNAK AKIKNEK AZ ILYESMIT NEHÉZ LAPOZNI (TOM A PONYVA SZÓ MINDENT MEGOLD) érdemes lehet.
Ha valakinek még bármi kérdése lenne Sandra Bullok, Keano Reaves. Az, hogy Alex végül a busz elé lép e, megkapja e időben a levelet... érdemes megnézni, mindkét eshetőség rajongói szurkolói pozitívan fognak csalódni.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9
Kritika értékelés 4.7
Kritika elolvasva 1 923