Hidegháború

Zimna wojna / Hidegháború
2019. február 14.
Bzsu861
Hidegháború

A hidegháború, eredeti címén: Zimna wojna, egy lengyel-francia-brit romantikus dráma, melynek rendezői teendőit a híres Pawel Pawlikowski látta el. Pawlikowski többek közt olyan filmek megalkotója, mint Az utolsó menedék (2000), a Szerelem nyara (2004), a Titok Párizsban (2011), az Ida (2013), valamint Lost is Karastan (2014). Ezt megelőzően számos filmben producerként tevékenykedett, köztük egy dokumentumfilmben a From Moscow to Pietushki (1990), a Chaplin's Pencil (1990), melyet producerként és rendezőként is ő jegyez, a Dostoevsky's Travels (1992), melynek produceri, és rendezői székében szintén ő ült, valamint a Tripping with Zhirinovsky (1994), melyben úgyszintén ő látta el rendezői és produceri teendőket.

A film forgatókönyvét Piotr Borkowski, Janusz Glowacki, valamint a rendező, Pawel Pawlikowski írták közösen. A Pawlikowski-féle profizmus áthatja a film hangulatvilágát, és egészen más fényben láthatjuk a hidegháború veszteségeit, emberáldozatait, és egy a háttérben kibontakozó románcot. Az alkotás producerei Ewa Puszczynska, valamint Tanya Seghatchian voltak, akik kitűnően végezték munkájukat, így a film még a szigorú imdb-n is a kiváló 8-as értékelést kapta a mozinézőktől, valamint a hozzáértő kritikusoktól. Valljuk be külföldi film, ritkán kap ilyen magas minősítést, hiszen előtérbe helyezik a hollywoodi álomgyár néhol nyálas alkotásait, amelyek szinte mindig happy enddel végződnek.


A főbb szerepekben Tomasz Kot, Agata Kulesza, Joanna Kulig, valamint Borys Szyc láthatóak. Pawel Pawlikowski legújabb lengyel-francia-brit romantikus drámája, más szemszögből meséli el az 1950-es években zajló hidegháborút, melynek hátterében egy szerelmespár szenvedélyes története áll. A két teljesen különböző vérmérsékletű, természetű embert valami szál egymáshoz láncolja, és nem tudnak szabadulni az érzéstől, melyet a másik iránt táplálnak. Annak ellenére, hogy kapcsolatukra a szörnyű és pusztító hidegháború árnyékot vet, ők mégis próbálnak boldogulni, és együtt átvészelni a nehézségeket. Vajon két különböző ember megférhet egymás mellet és meddig tarthat egy olyan románc, melyet beárnyékol a szörnyű és sötét háború?
Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 175