Hobbit: Váratlan utazás

The Hobbit: An Unexpected Journey / Hobbit: Váratlan utazás
2012. december 13.
Spawn
Hobbit: Váratlan utazás

A hobbit a váratlan utazás, a Babó c. könyv, elbeszélés főbb jeleneteire korlátozza magát, meg persze jócskán sokat tudhatunk meg a gyűrűk ura világáról, és elővetíti a következő, talán nagyobb szabású, mélyebb hangvételű darabokat. Félreértés ne essék nem vált tematikát a sorozat, egyszerűen olyan mint csodás erdei és tájai, elkel benne veszni, hogy otthonosan mozogjunk benne.

Három iszonyú troll – útonálló, aki Bilbóra, Gandalfra, Tölgypajzsos Thorinra (Richard Armitage) , Ken Stottra (Balin), Zsákos Frodóra és barátaira les. A film második fele a hobbit az öt sereg csatája, és Smaug pusztasága előzményeit, karaktereit mutatja be, és tisztázza részletesebben. Még Gollam – Szméagol is feltűnik, a legendás trilógiához hasonló, jellemét feltáró szerepben-jelenetben. A koboldok barlangjában Barry Humphries, mint a Nagy Kobold király tűnik fel.

A film hőseinek számtalan bestiával, veszedelemmel kell szembenéznie, mielőtt előrébb haladnának a mesében, melyet J. R. R. Tolkien vetett papírra, és amely egyedülálló a maga nemében. De legalábbis megalapozott egy stílust, attitűdöt, és jelen adaptáció méltó a regényhez és annak fantasztikus, elbűvölő elfekkel, törpökkel, és varázslatos tárgyakkal , ereklyékkel tele zsúfolt világának.


Fontos továbbá az okító, mesélői jelleg, egyfajta narratíva, mely erkölcsi, hősiesség aljaiban nyugvó alapok lefektetésében nyújt komoly segítséget, ezek megértésében filozófiai hasznában illetve az önmagunkért való kiállás fontosságában. Szóval megint messze jutunk zsák-lyuktól, de tőlük nem messze valahol a megye határban elkezdődik az a történet mely gyűrű háborúk végéhez vezeti hőseinket végül.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 2 641