Hogyan legyünk szinglik?

How to Be Single / Hogyan legyünk szinglik?
2016. február 11.
Bzsu861
Hogyan legyünk szinglik?

Számomra az egyik legjobb filmélmény, és egyben kitűnő komédia a Hogyan kegyünk szinglik?, eredeti címén: How to be single. Bizonyára számotokra sem új hír, és nem meglepő, hogy a sikersorozat, a Szex és New York óta, divat szinglinek lenni, azonban van olyan, aki mindezt profi módjára műveli, és nem érzi magány kínzó érzését, még más kapcsolatfüggő és szenved tőle. Amikor Alice szakít a pasijával, mert főiskola óta együtt vannak, és úgy érzi emiatt nem tudta kiélni magát. később megbánja ezen döntését, és minden eszközzel azon van, hogy visszerezze a férfit, azonban mire feleszmél már túl késő. Új munkahelyén azonban megismeri a felelőtlen, és életvidám Robint, aki csak úgy habzsolja az életet, és a pasikat, na és a füvet sem veti meg.

A korlátolt, mindig jó kislány szerepében tetszelgő Alice-nek, kezdetben nehéz hozzászokni a szingli léthez, valamint Robin különös viselkedéséhez, azonban a vicces, talpraesett és életrevaló nő, megmutatja neki, hogyan legyen szingli, és miként érje el, hogy a pasik másnap ne is keressék őt, és az alkalmi kapcsolatok tegyék ki az életét, azaz végre bújjon ki a csigaházából, és hozzá hasonlóan próbáljon élni. A merész Robin, megmutatja a félénk, és szolid Alice-nek, hogy az élet sok lehetőséget kínál számára, és a pasik csak rá vágynak, ha úgy áll hozzá. Italok, férfiak és mérhetetlen bulizás, annak ellenére, hogy a két nő hivatása komoly, ugyanis egy ügyvédi irodában dolgoznak, de nem zavarja őket az sem, ha másnaposan jelennek meg a munkában, vagy ha éppen órákat késnek.


Na és persze ott vannak más szereplők is, akik magányosan tengetik mindennapjaikat, és nem akarnak egyedülállók lenni. Azaz, Tom, David és a többiek. New York, mivel egy mozgalmas nagyváros, így telis-tele van magányos szívekkel- és a lelke mélyén a bulizós, pasifaló Robin is ide tartozik, csak nem vallja be magának- akik párra szeretnének lelni, de valahogy mégsem sikerül nekik. A film igazából nem is arról szól, hogyan kegyünk szinglik, hanem arról, hogy miként ne éljünk le magányosan az életet, és hogyan leljünk igaz szerelemre. A megtévesztő cím ellenére, továbbra is fenntartom, hogy ez egy kitűnő komédia, kiváló alakításokkal, és remek forgatókönyvvel, mely bebizonyítja, hogy egyedül lenni, még ha kezdetben jó ötletnek is tűnik, sosem jó, hisz kell egy társ, aki átkarol, és átsegít a nehézségeken, letörli könnyeink, és együtt nevet velünk. Hogyan legyünk szinglik? Azt javaslom, sehogyan, csak ha éppen nincs más megoldás, és kilátásban sincsen senki, aki enyhíthetné a magányunkat és szeretethiányunkat.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 2
Kritika elolvasva 1 969