Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

How to Lose a Guy in 10 Days / Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
2003. május 08.
Bzsu861
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

A fiatal és tehetséges Andie Anderson, a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, akinek bár így is fényes a karrierje, ő mégis többről álmodik, mint a női témákról való sablonos témák megírása. Szeretne komolyabb hangvételű cikkeket papírra vetni, de főnökasszonya közli vele, hogy ő a "Hogyan" rovat vezetője, és nem engedheti meg neki ennél a rangos női magazinnál, hogy gazdasági vagy politikai jellegű cikkekkel rontsa az újság színvonalát. Andie ekkor egy kolléganője folytonos pasi bakijaiból merít ihletet, és úgy dönt, hogy ír egy tényfeltáró riportot arról, hogy hogyan lehet elveszíteni egy pasit 10 nap alatt. Annak ellenére, hogy hétről hétre remek cikket készít el, vágyik az alkotói szabadságra, és hogy arról írjon, ami igazán érdekli, ami nemcsak a nőket, hanem minden amerikai polgárt foglalkoztat.

A "Hogyan" rovat hasábjain jobbnál-jobb ötletekkel áll elő, és új témája a főnökének is nagyon elnyeri a tetszését, így nagyobb teret enged a tehetséges Andie-nek, hogy megírhassa a bombacikket. Kolléganője élete, ami a pasik miatt kész romhalmaz, mert folyton lapátra teszik, elég erőt ad neki, hogy alkosson valami maradandót, és hogy ne olyan tanácsokkal lássák el a női olvasókat, hogy hogyan tartsanak meg, hanem, hogyan tegyenek tönkre egy bimbózó kapcsolatot. Ki is szemel magának egy "áldozatot" egy party-n, hiszen villámgyorsnak kell lennie az bombasikerhez, csakhogy nem a legszerencsésebb a választása, ugyanis Benjamin Barry, aki egy rendkívül sikeres és menő reklámügynök, egy sokat ígérő megbízást akar megszerezni, és számára a cél szentesíti az eszközt.


Annak ellenére, hogy a újságírónő szándékosan minden lehetséges hibát elkövet, hogy Benjamin kidobja őt, nem jár sikerrel és közeleg a 10. nap, amikor muszáj valami olyannal elő állnia, ami még kibírhatatlanabbá teszi őt, ugyanis a férfit felvilágosítják, hogy Andie a "Hogyan" rovat vezetője, és ő komolyan veszi a barátaival való fogadását, hogy semmiképpen sem szakít a hisztisnek tűnő nővel. Fogadása Andie céljaival ütközik, ugyanis vakmerősége odáig fajul, hogy ő mindenáron meg akarja tartani Andie-t, sőt el akarja érni, hogy a nő odáig legyen érte, és azt reméli, hogy ehhez is csupán 10 napra van szüksége, így érdekütközés jön létre.

Andie furfangos, és alattomos módszerei mind kudarcba fúlnak, de sem a férfi, sem a nő nem hajlandó engedni, hiszen mindketten karrieristák, és előtérbe helyezik a munkájukat a siker érdekében. Azonban mi van akkor, ha egyiküknek sem jön össze a terv, ugyanis mindketten egymásba bolondulnak? Vajon milyen bonyodalmakhoz vezethet mindez, egy romantikus komédia esetében, ahol adott egy magát elviselhetetlennek kiadó nő, és egy ellenállhatatlannak tűnő férfi? Amint kiderül, hogy ez egy álca, onnantól minden megváltozik, de továbbra is nyitott a kérdés: Hogyan?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika elolvasva 2 118