Holiday

The Holiday / Holiday
2006. december 14.
Bzsu861
Holiday

Bizonyára mindannyiunkban ott van egyfajta természetes vágyakozás, hogy magunk mögött hagyjuk a jelenlegi életünket, melyet éppen szerelmi bánat, sorscsapások, vagy apróbb elkövetett hibáink árnyékolnak be. Nos, a Holiday című film két címszereplője, Iris és Amanda, a két egymástól teljesen különböző nő is ebben a cipőben jár. Amíg mindketten egy szerelemi csalódást próbálnak kiheverni, a világhálón egymásra találnak, és beszélgetni kezdenek.

Iris reménytelenül szerelmes, kis vidéki házában élő fiatal nő, akinek érzéseit az imádott férfi nem viszonozza, és a céges karácsonyi party-n azt is bejelenti, hogy eljegyzett egy másik nőt, addig a komoly érzésekre képtelen karrierista és tehetős Amanda épp most dobta ki a pasiját, akiért egy könnycseppet sem ejtett. A film főszerepét a Titanic sztárja Kate Winslet és a még ma is gyönyörű, tehetséges komika Cameron Diaz alakítja, akik miután összebarátkoznak, úgy döntenek, hogy házat, és ezzel életet is cserélnek egymással, hisz mindketten úgy érzik, hogy szükségük van egy kis szabad levegőre, azaz környezetváltozásra.


Míg Amanda egy fényűző villában él Los Angelesben, addig Iris London külvárosában egy egyszerű, de kedves kis vidéki házban tengeti mindennapjait. A két nő boldog a másik életében és otthonában, hisz még a gazdag Amanda nyugalomra, addig az élményekben szegény Iris, pezsgésre vágyott, és mindketten megkapják azt. Iris beköltözik a festő los angelesi villába, Amanda pedig a londoni viskóba, ahol végre nem csapják neki a szelet a férfiak, egészen addig a pillanatig, amíg meg nem jelenik egy különleges férfi az életében, akiről később kiderül, hogy Iris testvére.

Amanda meglepődik a férfi felbukkanásán, hiszen Iris azt az információt adta, hogy a városban nincsenek férfiak, most pedig a kanapén alszik egy bódult állapotban. Szexuális kalandba bonyolódnak egymással, amíg a másik nő, Iris egy jó barátra lel, és egy idős híres rendezőnek is segít abban, hogy át tudja venni az őt megillető életmű-díját. Vajon mi lesz a történet végkifejlete? Ez valóban csak egy vakáció, vagy merőben megváltozik a két nő stílusa, életvitele, és így az egész élete is?

Vajon Iris képes lesz nemet mondani plátói szerelmének, aki annak ellenére, hogy jegyben jár, bolondítja a nőt? Na és Amanda szerelmes lesz-e Iris testvérébe vagy megmarad az egy szép emléknek? Aki még nem látta a Holiday című filmet, az tekintse meg, ha kíváncsi a két különböző természetű nő életmódváltására, és a boldogságuk meglelésére.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 566