Holtodiglan

Gone Girl / Holtodiglan
2014. október 02.
Steve
Holtodiglan

Ben Affleck, Rosamund Pike és Neil Patrick Harris szereplésében egy olyan filmet láthatunk, amelyről egyszerűen nem tudom a mai napig eldönteni, hogy mit is láttam, mi történt, mi lett a végével! Dráma? Thriller? Melyikhez húz jobban? Ez egy olyan kérdés, amit szerintem mindenki magának kell megválaszoljon.
Kezdjük a szereplőkkel: Ben Affleckről az utóbbi időben nem sokat hallottunk, de ezzel a filmmel szerintem igazán jól visszavergődte magát a jelenbe, ráadásul a feleségét játszó Rosamund Pike valami bestiális! Jópár résznél meg kellett állítanom a filmet, hogy feldolgozzam amit láttam, mert egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy mi folyik a képernyőn. Neil Patrick Harris bár mellékszereplő, de teljesen elrugaszkodott az Így jártam anyátokkal-ban ráragadt Barney Stinson szereptől, és nagyon kemény jeleneteket tartogat a nézőknek.
A történetszál is nagyon különleges módon tárul elénk, hisz nemcsak a férj, hanem a feleség szempontjából is bemutatja az eseményeket. Ráadásul a tény, hogy egyféle naplóként mutatja be a dolgokat minden fontos résznél, még inkább csak személyessé és hitelessé teszi a filmet. Az elején azt gondolnánk, hogy egy hősszerelmes mindent meg fog mozgatni, hogy megtalálja a feleségét, aztán hirtelen rájövünk, hogy hoppá, itt valamit nagyon elnéztünk, ez itt teljesen más, mint amire számítottunk.

Amy, a feleség pedig egy ördögi személyiség, akivel – valljuk be nehéz szimpatizálni. Minden cselekedete után ámultan néztem tovább a képernyőt és vártam, hogy mivel tudja még az eddigieket tetézni. Csak azért néztem meg amúgy a filmet, mert nagyon felkapott lett, és nem akartam én sem kimaradni a jóból, azonban kellemeset csalódtam benne, hiszen egy egyedi filmes élményben részesültem. Azonban még most sem tudom eldönteni, hogy tetszett-e a film vagy sem. Szerintem ezt nem is lehet csak így bekategorizálni, itt minden apró részletnek más-más jelentősége van és más érzéseket kelt a nézőben.
Nem véletlen, hogy a könyv ennyire sikeres, hisz ha csak fele annyira izgalmas, mint a film, akkor az én tetszésem már elnyerte. Csak ajánlani tudom! Nem csak akkor, ha nincs más mit nézni, nem! Viszont ehhez fel kell készülni, ez nem egy romantikus, hősies, szerelmes férfi csatája a kedveséért, hanem valami teljesen más, amire nem lehet felkészülni még akkor sem, ha a flashback-ek egy idilli kapcsolat látszatát keltik.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.6
Kritika értékelés 6.1
Kritika elolvasva 45 349