Holtodiglan

Gone Girl / Holtodiglan
2014. október 02.
Bzsu861
Holtodiglan

Az Oscar-díjas rendező, forgatókönyvíró és még színészi munkájáért ilyen elismeréssel nem rendelkező, Ben Affleck 2014-es Holtodiglan című filmje, bár nem saját munkája, de elsöprő sikert hozott számára 4 évvel ezelőtti bemutatásakor. A film sokrétű, és különböző témákat dolgoz fel, így bemutatja az amerikai mintapolgárok látszatboldogságát egy házasságon belül, a gazdaság minden árnyoldalát valamint a siker természetes jó és rossz velejáróit, plusz a gyanút, ami végigkíséri ezt a nagyszerű alkotást.

Ben Affleck játssza a drámában, (mely ugyanakkor a misztikus thriller elemeit is magában hordozza) Nick-et, a férjet, feleségét Amy-t pedig, aki nyomtalanul eltűnik, Rosamund Pike formálja meg, megdöbbentő hitelességgel. Ez a pár, külső szemmel nézve, egy tökéletes házasságában él, hisz mindenük megvan, ami ehhez szükséges. Gazdaság, siker, pénz, csillogás.

Ötödik házassági évfordulójukra készülnek, amikor furcsa események veszik kezdetüket, ekkor ugyanis a feleség hirtelen eltűnik. A gyanú végigkíséri a filmet, az izgalmakkal együtt, ami először a férjre terelődik, ugyanis minden jel arra mutat, hogy ő tüntette el Amy-t. Szép lassan a felszínre kerülnek olyan sötét, családi titkok, melyeket a külső személők nem is sejthettek. A sok vita hevében élő pár, ugyanis korántsem olyan boldog, mint ahogy azt mások gondolják.


Nick apró hazugságaival, minden igyekezte ellenére is magára tereli a figyelmet, és egy kis idő múltán, már csak ikertestvére az egyetlen bizalmasa, aki kiáll testvére ártatlansága mellett. A filmben a legfontosabb, hogy Nick tisztázza magát a vádak alól, de ez közel sem lesz olyan egyszerű, mint ahogy a történet elején gondolnátok. Egy femme fatalellal áll szemben, aki bármire képes annak érdekében, hogy férjére ráhúzzák a vizes lepedőt.

Amy vajon hol tartózkodik, és milyen más titkok sejlenek még fel a történet során? Vajon a kezdetben tisztességesnek tűnő férj valóban az, és megússza a gyanúsítást következmények nélkül? Amy halott, vagy csak eltűnt? Hol az igazság? A film ezt kutatja egy - kezdetben kétségbeesett - férj szemén keresztül, és a média kereszttüzében.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 7
Kritika elolvasva 3 352