Hozzám jössz haver

Épouse-moi mon pote / Hozzám jössz haver
2018. december 20.
Bzsu861
Hozzám jössz haver

Tarek Boudali új filmje, a Hozzám jössz haver, eredeti címén: Épouse-moi mon pote, egy hamisítatlan francia vígjáték. A forgatókönyvét Khaled Amara, a filmet rendezőként is jegyző- Tarek Boudali, Pierre Dudan, valamint Nadia Lakhdar írták. A közös, profi munka eredménye egy kacagtató komédia, melyben minden benne van, ami az élethez tartozik, csak kissé szatirikusabban. A főbb szerepekben Tarek Boudali, Philippe Lacheau, Charlotte Gabris, valamint Andy láthatóak.

Tarek Boudali egyszerre három szerepben tűnik fel. Amellett, hogy ő rendezte a filmet, besegített a forgatókönyvírásba, még a főszerepet is kiválóan eljátszotta. A Hozzám jössz haver története a következő: A kis marokkói faluban élő Yassin, el szeretne menni Párizsba tanulni, ezért összefog érte a falu, és mindenki belead a közösbe, hogy Yassin álma megvalósuljon.

A fiatal srác már- már fényes jövőt tervez, se sajnos már az első egyetemi vizsgáján megbukik, ezzel pedig ugrik a tanulóvízuma. Azonban, mivel nem akar csalódást okozni a családjának, akik mindent megtettek azért, hogy a francia fővárosban tanulhasson a fiú, így hogy továbbra is Franciaországban maradhasson, beveti a B tervet- mert annak mindig lennie kell a tarsolyban- mégpedig, hogy hozzámegy jó barátjához Fredhez, akinek ugyan barátnője van, de szeretne segíteni, és igazi haverként siet Yassin segítségére a bajban.


Azonban a mézesheteket az ifjú pár nem élvezheti sokáig, ugyanis a bevándorlásügyi hivatal nem hiszi el, hogy ők valóban szerelmesek egymásba, és elkezd nyomozni utánuk. Ami pedig még tovább tetézi a bajt, hogy Yassin anyatigris édesanyja, és élete nagy szerelme, Claire is váratlanul megérkeznek a francia fővárosba, hogy meglátogassák a keményen tanuló fiút. Ekkortól Yassin tökéletesnek vélt terve, kezd darabjaira hullani, és félő, hogy az igazságra is fény derül, ha édesanyján és szerelmén múlik mindaz. A filmet a Big Bang Media forgalmazza és játékideje 92 perc. Aki kíváncsi az ifjú Yassin, és legjobb barátja, Fred kalandjaira, az megtekintheti ezt a filmet idén december 20-án a magyar mozikban.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.5
Kritika értékelés 5.2
Kritika elolvasva 4 222