Infinite / Végtelen (2021)

Infinite / Végtelen
2021. szeptember 09.
perry
Végtelen

Itt a nyár és már nem is kell a szobáinkban ülni, bár nem tudom milyen egy zárt moziban filmet nézni. Szóval jó lenne autós mozi vagy simán kerthelyiség ahol filmet vetítenek.
A Paramount+ már sokkal előbb kihozta volna tudományosfantasztikus filmjét de a covid közbe szólt.
Játszunk el a gondolattal mit is jelent a reinkarnáció vagy magyarul az újjászületés ha megvan akkor csavard meg azzal is , hogy emlékezel az előbbi életeidre. Így aztán lehetnek a pun háborúról vagy a francia forradalomról is.

Aztán gondolj arra, hogy az emberek két nagy csoportot alkotnak az egyik még az armageddont is bevállalná , hogy az alkotó megmutassa arcát, míg a másik csoport az emberek megmentésére trenírozzák magukat.
Közben pedig megy a zúzás kis és nagy fegyverek szólalnak meg és a hősök útját névtelen kaszkadőrök kísérik jófajta digitális helyszínekkel és trükkökkel.

Térjünk vissza a gondolathoz ami ha nem is unikális de viszonylag keveset használt a tudatvándorláshoz. Persze nem tudom , ha az élmények az agyunkban több évszázadon keresztül megmaradnának? Létezik az agy 10 % kihasználtsága teória, de mellette Barry Gordon neurológus a „nevetnivalóan téves” szavakkal jellemezte az elképzelést, hozzátéve, hogy „az agyunknak gyakorlatilag valamennyi részét használjuk, és az agy túlnyomó része aktív az idő majdnem teljes részében”. Barry Beyerstein agykutató hétfajta bizonyítékot hoz fel, amelyek cáfolják a tíz százalék mítoszát: mint az evolúció, Mikrostrukturális analízis: az egysejt-elvezetés vizsgálatnál a kutatók egy apró elektródát rögzítenek az agyba hogy megfigyeljék egyetlen agysejt működését. Ha a sejtek 90%-a kihasználatlan maradna, akkor ez a fajta vizsgálat kiderítette volna. Agyképalkotási technikák: Az olyan technológiák mint a PET (pozitronemissziós tomográf) vagy az fMRI (funkcionális mágneses rezonancia-vizsgálat) lehetővé teszik az eleven agy működés közbeni megfigyelését. Kimutatják, hogy még álmunkban is az agy valamennyi területe mutat valamilyen szintű tevékenységet. Csak komoly sérülés esetén válhat az agy valamely része „csendes területté”. Ezért aztán bár nincs ilyen agyi struktúra de jólesik azt gondolni, hogy léteznek ilyen emberek akik számunkra mutánsok és mint a filmen látjuk könnyedén az elmegyógyintézetben találhatják magukat mint főhősünkkel is megtörténik (Mark Wahlberg). A jó öreg ha más vagy mint a "szürkék" akkor bizony partvonalra kerülsz.


Ezen a reinkarnáción túl a film nem is igazán akar tovább menni ezt a vonalat letudja egy ködös mindenható kereséssel és a gonosz főhős likvidálásával. Bár úgy látszik pozitív hősünk sem éli túl a világ megmentését. Igaz, a Paramount+ jó kis pénzt ölt bele ebbe a vállalkozásba ezért aztán be is lengeti az új feltámadást a második rész érdekében.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.3
Kritika értékelés 8.8
Kritika elolvasva 1 795