John Wick 3: Parabellum

John Wick 3: Parabellum / John Wick 3: Parabellum
2019. május 16.
Bzsu861
John Wick 3: Parabellum

A John Wick egy 2014-ben bemutatott, amerikai akció-thriller, melyet az akkor még első filmes rendező, Chad Stahelski vitt képernyőre, valamint annak forgatókönyvét, Derek Kolstad írta. Az első epizód főszereplői jól ismert színészek, mint Keanu Reeves, Michael Nyqvist és Willem Dafoe. A produkciót az USA-ban 2014. október 24-én mutatták be, még Magyarországon kicsivel később, november 13-án vetítették. Addigra készült el a magyar szinkronos változat, az InterCom jóvoltából. A film főként pozitív kritikákat kapott. A Metacritic oldalán értékelése 67% a 100-ból, ami mindösszesen 35 véleményen alapszik. A Rotten Tomatoeson pedig, a John Wick 84%-os minősítést kapott, 132 értékelés alapján.

A film folytatásának címe John Wick: 2. felvonás volt, melyet az Amerikai Egyesült Államokban 2017. február 10-én mutattak be, Magyarországon pedig két héttel később, azaz február 23-án készült el, magyar szinkronnal, a Freeman Film jóvoltából. A film középpontjában a címszereplő John Wick áll, aki egy visszavonult bérgyilkos, és bosszút esküszik az ellopott autója, valamint meggyilkolt kiskutyája miatt, akit még, sajnálatos körülmények között, rákban elhunyt felesége hagyott rá a halála előtt. Bizonyára számtalan nézőre számíthat a film harmadik része is, hiszen az akció-thriller története felettébb érdekes, jelenetei pedig mozgalmasak.


Talán emiatt is szeretetétek oly sokan, a legendás és kitűnő, John-Wick filmeket, melyek a mozikban hatalmas sikert arattak, hiszen ez előző két epizódot számtalan néző megtekintette, mind a külföldi, mind pedig a magyar mozikban széles vásznon. Jó hírrel szolgálhatok a John Wick rajongók számára, ugyanis jövő év tavaszán debütál a mozikban a film harmadik epizódja, azaz a John Wick 3: Parabellum. Ahogy azt a címszereplőtől, John Wicktől már megszokhattátok, ismételten izgalmas kalandok és feszültségekkel teli pillantok uralják majd a mozivásznat.

A harmadik rész, úgy gondolom, hogy felülmúlja még az első kettő kitűnő epizódot is. A filmet Chad Stahelski rendezte, forgatókönyvét pedig ismét Derek Kolstad írta meg kitűnően. Kolstad egy tehetséges író, akinek munkássága nem fog csalódást okozni, hiszen az előző két rész története is rendkívül izgalmas volt, ezért bízták rá újra a harmadik rész, azaz a Parabellum sztorijának megalkotását is. A főbb szerepekben olyan nagy nevek játszanak, mint Halle Berry, Asia Kate Dillon, Jason Mantzoukas, Ian McShane, Keanu Reeves, Ruby Rose, valamint Hiroyuki Sanada.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5.7
Kritika értékelés 4.3
Kritika elolvasva 1 594