John Wick: 4. felvonás (2023)

John Wick: Chapter 4 / John Wick: 4. felvonás
2023. március 23.
perry
John Wick: 4. felvonás

Tárgyilagosan: A John Wick: 4. felvonás 2023-ban bemutatásra kerülő amerikai neo-noir akció-thriller film, amely a 2019-es John Wick: 3. felvonás – Parabellum című film közvetlen folytatása, valamint a John Wick-filmsorozat negyedik része.
Ideáig meg is lennénk és akár be is fejezhetném kisded hozzászólásomat , de akkor nekem mi élvezetem lenne belőle és a kedves leendő nézők nem tudnának tájékozódni eme gyöngyszem mibenlétéről..
Mert ugye már a film elérte az antik eposzok hosszúságát a kilogrammban kifejezhető művér elfogyasztásának csúcsát. Valamint ha nem tévedek a mindenkori harci eszközök bemutatójának csúcsát. Bátran kijelentem ha kaszkadőr képzést kellene tartani ezt a mozit simán oktatófilmnek lehetne használni.

Aki pedig még nem látta a filmet annak kéretik most 3 sorral lejjebb folytatni az olvasást, mert John Wicket lelövik ugye? (Co. Horace McCoy ) Igen, Wicket lelövik ezzel sajnos fájó búcsúban lesz részük azoknak akik körülötte léteznek a vásznon.

Kicsit az volt az érzésem , hogy Keanu Reeves (John Wick) a szokottnál is fásultabban eset neki a záró filmnek. Ebben tevékeny részt vállaltak azok a dialógus írók akik a szájába adták azokat a szűkített mondatokat vagy egy-két szót amit kiizzadtak magukból. Néha ugyan nem tudom eldönteni miben jó Keanu Reeves az egyarcú színész szerepében vagy csak a saját nagysága imázsában. Annál is inkább mert a szokott keserű mosoly és Baster Keaton arcon túl semmi olyat nem látni ami nagyobb csodálatra késztetne.

Az tény a film eladható már, már önálló jelleggel bír. Mégis ami nézhetővé teszi számomra az a személye köré telepített színészek érdeme - tudom a szerep egy érzelemmentes gyilkos szerepe- , de hát kérem egy gyilkosnak is lehetnek amplitúdói szerepformlás közben.
A helyzet az , hogy Donnie Yen (Canie), Scott Adkins (Killa), Bill Skarsgård (Marchese de Gramont) szepében messze izgalmasabb alakítást nyújt és akkor nem is írtam még Ian McShane Winston kiváló alakításról.
Tudom nem azért szeretjük Reeves -t mert kitűnő színész talán azért mert jelenség és sugárzik belőle valami ami különlegessé teszi.
Azt ne kérdezzétek meg mi mert magam nem jöttem rá.
Azt tudom , hogy most neki már annyi a filmes szerepében de tény ha a néző és a fil mogulok is akrják akkor vissza jön mint Patrick Duffy a Dallas sorozatban.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.7
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 1 126