John Wick: Chapter 3

John Wick: Chapter 3 - Parabellum / John Wick: 3. felvonás - Parabellum
2019. május 16.
perry
John Wick: 3. felvonás - Parabellum

....és megteremte az Úr John Wicket, és teremte hozzá John Wick egyet és kettőt, majd megpihent szombat lévén. Eljőve a hétfő és az Úr még mindig teremte, jelesül a John Wick hármat. Melynek neve : Prabellum.
Ezzel csekély vallástörténeti tudásom meg is adta magát. Nem úgy ám a trilógia. Mert bizony amennyiben csilingel a kassza ott van bevétel és ahol van bevétel ott profit. Ezek a filmek olyanok mint a siker játékok, tamagocsi, bűvös kocka bármennyi és bármikor eladható belőle.
Bajlódjunk azonban a történettel első nekifutásban. Rá kell jönnöm a gyilkosok világa nem csak szürreális, de bizony rengeteg vörös festéket igényel. Ráadásul ha úgy nézzük ez a mozi lineáris történeti vonalat alkot ok okozati összefüggésben miért is jutott a számkivetett sorsra az ex Mátrix hősünk. Olyat ugyanis láttunk már , hogy gyilkos tesz el láb alól gyilkost viszont gyilkosok egy gyilkost -minő originális ötlet (sicc) viszonylag ritkán.
Így aztán a nagyüzemi "gyikosgyárban" beindul a hertze-hurca. Ezzel be is indul na nem a Hosszú Kések Éjszakája (lábjegyzet*) de inkább a hosszú snittek téglavára. Minden fegyvernemben ja igen még késekben is melyek cirkuszi artistákat megszégyenítő módon állnak ki fejből szemből testből. Neje halála halványulni látszik, bár Wick a könyvtárban -milyen szokatlan- de nem olvasni jár láthatjuk feleség képét, a dramaturgia ennél tovább nem tartotta fontosnak,. A hős -ha még gyilkos is nem igazán lehet meg nő nélkül a film meg bombanő nélkül, bele kapcsolták az ex Macskanőt Halle Berry -t. Aztán természetesen van az a pénz amiért világsztárok megjelenjenek akár egy cameo erejéig:

Laurence Fishburne, Anjelica Huston és Ian McShane próbálnak abba a pár mondatba életet lehelni, már amennyire 5 mondatba lehetséges.
Így aztán marad a néhol humoros, néhol ironikus már , már black noire fényképezett nyiszi nyaszi. Persze, ragozhatom én a mit miért, kit kivel történetet, száz szónak is egy vége a John Wick a mostanra elfeledett klasszikus akciófilmek egyik utolsó mohikánja.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 318