Jóravaló feleség

The Good Girl / Jóravaló feleség
2002. augusztus 30.
Spawn
Jóravaló feleség

Jennifer Aniston és Jake Gyllenhaal diszkont áruházi alkalmazottakat alakítanak, az ő munkahelyi és magánéletükről, érzelmeikről és világhoz való viszonyulásukról szól a film. Jennifer házassága már nem a régi, vagy legalábbis nem teljesen az aminek elképzelte, férje és haverja füvezik, italozik feleségével, vasárnaponként templomba járnak.

Az új fiú érdekes, ám nincs kibékülve magával és a világgal, vagy éppen túlzottan is, de jelenlegi helyzetével semmiképpen. A kollégák a vevőkön próbálnak kompenzálni, ők ketten pedig egymáson.

Az ambíciók hiánya, a kilátástalanság, a pesszimizmus és szemtelenség keveredik ebben a filmben, az amerikai álommal valamint a szürke realitás hétköznapjaival. Ez egyfajta szocreál akciófilm, hogyan éljük túl a hétköznapokat, egy szokatlanul reális és egyszerre felejthetetlen végjáték story, amit bátran ajánlok bárkinek, aki vevő az útszéli hipermarket alkalmazottjainak és családjának történetére.

Furcsa de míg mi unalom űzünk, a szereplők is ezt teszik a maguk módján, az ő életükbe nyerhetünk hát bepillantást. A két sztár fantasztikusat alakít és remek párt alkot, elég sok jelenetben teszik oda magukat. Természetesen van csavar a sztoriban, a srác művésznek képzeli magát, és az általa illetve novelláiban megjósolt dolgok pl. mérgezés is lesz a történetben. Életszerű, mégis elrugaszkodott.


Jennifer Anistonnak hihetetlenül jól áll a friss házas szerep, Jake meg a maga módján elvontkodhat, bár az alakítása nem Donnie Darko vagy egy Holdfényév.
Rendező: Miguel Arteta
Író: Mike White

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 9
Kritika elolvasva 2 341