Kapj el, ha tudsz

Catch Me If You Can / Kapj el, ha tudsz
2003. február 06.
Bzsu861
Kapj el, ha tudsz

A Kapj el, ha tudsz, eredeti címén: Catch Me If You Can, Frank W. Abagnalenek, a világ legügyesebb szélhámosának az igaz történetét tárja elénk. A fiatal fiú dolgozott orvosként, ügyvédként, egy légitársaság másodpilótájaként, anélkül, hogy bármilyen szakképzettsége lett volna ezen szakmákhoz. Mindez még a 21. születésnapja betöltése előtt történt, azaz az amerikai törvények szerint, még kiskorú volt. Steven Spielberg rendezésében került a mozikba, ez a kiváló történet a kedves kis csalóról, akire nem tudunk igazán haragudni, hiszen nem gonoszságból tesz semmit, ez nála csupán egyfajta múló szeszély, ami betudható fiatal korának, és szeleburdi természetének.

Ő a szélhámosság nagymestere , melyet magas fokon űz, és ami nem elhanyagolható, hogy emellett egy rettenően ügyes, dörzsölt csekkhamisító is, akinek szinte lehetetlen a nyomára bukkanni. Ezen szakértelme több millió dollárt hozott számára, amire már az FBI különleges ügynöke is felfigyel, és szép lassan a nyomába erednek a hatóságok. Legfőképpen Carl Hanratty, akinek a legfőbb célja volt az, hogy rács mögé juttassa a fiatal csekkhamisító szélhámost, akinek jobban drukkolunk a történetben, mint a zsarunak, aki el akarja őt kapni. A nyomozó, aki egyfajta küldetésként tekintett arra, hogy elkapja Franket, és lecsapjon rá a törvény szigora, akkor is, ha még fiatalkorú nem teljesen pozitív figura.


Carl Hanratty-nek, az FBI különleges ügynökének nincs könnyű dolga, hiszen Frank mindig egy lépéssel előtte jár, és mire utolérné, az felszívódik, ismét új hivatása van, és szaporodnak a hamis csekkek is, aminek az összege már elérte milliós tételt, és ez a hajsza folytatására ösztönzi a nyomozót. A Kapj el, ha tudsz egy olyan kedves kis történet, melynek forgatókönyvét maga a főszereplő, Frank Abagnale Jr. és Stan Redding írták közösen. A film játékideje 135 perc tömény kaland és izgalom. A másik címszereplő, nem kisebb név, mint Tom Hanks, aki az eltökélt zsaru szerepében tűnik fel a történetben. Mindazok, akik még nem látták, a Catch Me If You Can című krimit, annak feltétlenül ajánlom, hogy sürgősen pótolják ezen hiányosságukat.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 9.8
Kritika értékelés 5
Kritika elolvasva 4 717