Kedvencek temetője

Pet Sematary / Kedvencek temetője
2019. április 04.
Bzsu861
Kedvencek temetője

A 2019-es Kedvencek temetője című amerikai horror címszereplője ezúttal Dr. Louis Creed, aki feleségével, Rachellel, valamint két imádott kisgyermekükkel, Bostonból költöznek le vidékre, Maine-be, ahol nyugalmat és békét remélnek, ám mint később kiderül, nem ez lesz álmaik otthona, ugyanis van egy rejtélyes temető a családi ház közelében, ahova a babonás emberek házi állataikat temették, ismertebb nevén a helyiek által rettegett, Kedvencek temetője. Amikor Louis az új házuk közvetlen közelében felfedezi ezt a helyet, a sötét és félelmetes erdő mélyén, amely egy titkos és rejtélyes temető, onnantól minden utoléri őket a végzet, és egyfajta lavina indul el, ugyanis megzavarják a nyugvó állatok békéjét, akik emiatt bosszút esküsznek a család ellen.

Amikor bekövetkezik az első tragédia, Louis segítséget kér a fura szomszédtól, Jud Crandalltől, és ezzel egy felettébb veszélyes láncreakciót indít el, amely felszabadít egy kifürkészhetetlen és rettentően gonosz erőt, amely szörnyű és beláthatatlan következményekkel jár. A 21. századi újraálmodott horrort, a UIP-Duna Film forgalmazza, és játékideje mintegy 90 perc rettegés, borzalom, félelem, és veszélyekkel teli láncreakciók sora, amellyel a családnak szembe kell néznie. A világ egyik legsikeresebb, és legismertebb regényírójának, Stephen King alkotásának filmadaptációja, a Kedvencek temetője, már annak idején is hatalmas siker volt, hiszen a horror movie, hatalmas bevételt hozott rendezőjének, Mary Lambertnek, az 1980-as évek végén.


Az eredeti film, végül kasszasiker lett, és annyira sokaknak elnyerte a tetszését, hogy az akkor még hagyományosnak számító, a fiatalok számára mára már ismeretlen video kazettán is megtekintették a későbbiekben. Most elkészült a film 21. századi legújabb feldolgozása, mely sokan hasonlít az eredetihez, ám Kevin Kolsch, Dennis Widmeyer, valamint Dennis Widmyer rendezői munkája során, most egy újabb korszakalkotó, remekbe szabott horror készült. A főbb szerepekben Sonia Maria Chirila, Jason Clarke, Jeté Laurence, valamint Lucas Lavoie láthatóak, és várható debütálására jövő tavasszal kerül sor. Mindazok, akik kíváncsiak az egyesek számára már jól ismert történet, újragondolt változatára, a Kedvencek temetőjére, jövőre megtekinthetik a magyar mozikban.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 1
Kritika elolvasva 1 331