Kékről álmodom

Blue My Mind / Kékről álmodom
2018. október 04.
Bzsu861
Kékről álmodom

Mindannyian voltunk kamaszok, és mind-mind másként tekintünk vissza erre a mind a szüleink és mind a mi számunkra is nehéz, és izgalmakkal, változásokkal, várakozásokkal teli időszakra. Néha jó nosztalgiázni a suli büféről, az iskola legmenőbb srácáról, a szünidőről, melyet sokszor untunk, de legtöbbször szerettünk, és arról, hogy miként változott meg testünk, lelkünk, egyéniségünk, fejlődött ki jellemünk, és a középiskola befejezésével hogyan ért véget egy olyan időszak, melynek a végén gyermekből felnőtté váltunk.

Jó visszagondolni az érettségire, amikor bizonyítottuk tudásunk, és melyet később vagy tudtunk kamatoztatni az életben, vagy nem. A Kékről álmodom című filmben a 15 éves Mia hasonló problémákkal és kérdésekkel néz szembe, hiszen teste egy óriási átalakulás előtt áll, ami furcsa módon megkérdőjelezi az egész létezését. A teste olyan rohamos ütemben változik, hogy nem tehet ellene semmit, és bármennyire is próbálja megállítani a folyamatot, el kell fogadnia, hogy a természettel nem dacolhat, akkor sem ha ő még nem akar felnőni, hanem meg akar maradni gyermeknek, hiszen az az életünk leggondtalanabb, és egyben legboldogabb időszaka, ahol még nem kell szembenéznünk semmilyen komoly problémával, sem pedig az élettől kapott ránk mért ütésekkel, valamint pofonokkal.


A Kékről álmodom, eredeti címén: Blue My Mind című svájci fantasy rendezője és forgatókönyvírója Lisa Brühlmann volt. A filmet az ADS Service Kft. forgalmazza, és idén októberben kerül a magyar mozikba. A film főbb szerepeiben Regula Grauwiller, Zoë Pastelle Holthuizen, Georg Scharegg, valamint Luna Wed láthatóak. Aki kíváncsi a a 15 éves Mia harcára önmagával, melyet mindannyian megértünk, és megéltünk, akkor az feltétlenül látogasson el a magyar mozikba idén októberben, és tekintse meg a Kékről álmodom című svájci drámát, melyben egy felnőni sosem akaró fiatal lány áll a történet középpontjában.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.4
Kritika értékelés 4.3
Kritika elolvasva 3 825