Kell ez a fogyókúra?

Mince alors! / Kell ez a fogyókúra?
2012. március 28.
Bzsu861
Kell ez a fogyókúra?

Vajon szükség van a koplalásra, ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, és mindez előbbre vigyen minket? Sokszor tesszük fel a kérdést: Kell ez a fogyókúra? Az őrült diéták korát éljük, és mindennapos kérdés a karcsúsodás. Amióta a topmodellek által diktált trendeknek, valamint szépségideálnak próbálunk megfelelni, elfeledkezünk az élet apró örömeiről, és a mindennapi dolgok értékeléséről. Nos, a franciákra mindig lehet számítani, ha kitűnő komédiát akarunk látni. A feltett kérdéssel azonos című alkotás, egy hamisítatlan francia vígjáték, mely ezt a lényeges kérdést boncolgatja, azonban több szemszögből közelíti meg a kérdést.

A film rendezője rávilágít a költői kérdésre, hogy vajon szükség van-e őrült diétára, valamint csodaszerekre ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat, vagy fogadjuk el azt a testet, amit kaptunk? Igaz van olyan, amin ha akarunk tudunk változtatni, ha pedig úgy érezzük nincs szükség erre, akkor is lehetünk ugyanolyan sikeresek, boldogok és életvidámak, mint sovány társaink. Ninának és álszent, nőcsábász férjének egy divattal foglalkozó vállalata, egészen pontosan egy fürdőruha-készítő cége van, a francia fővárosban. A hűtlen Gaspard annak érdekében, hogy együtt lehessen szeretőjével Natscha-val- aki egyébként Nina munkatársa, és egyben gyermekkori barátnője- felajánlja a fiatal enyhén túlsúlyos nőnek, hogy vegyen részt egy egy hónapos karcsúsító-programon az Alpokban, azzal áltatva, hogy így sokkal jobban fogja érezni magát a divatiparban, ahol az összes modell karcsú idomokkal van megáldva.


A kövérek "farmján" a nő találkozik Emilie-vel, és Sophie-val, akikkel szoros barátságot köt. Az elhízott Emilie, minden egyes évben eljön ide, és nem meri bevallani önmagának, hogy nem olyan boldog és egészséges, mint amilyennek mondja magát, és sokszor bántja az, hogy a hosszú évek során rengeteget plusz kilót szedett magára és, és ez őt valahol mélyen rettentően bántja. Barátnője, Sophie pedig az a fajta nő, aki vissza akarja forgatni az idő kerekét, emellett pedig letagadja a korát, és hajlandó fizetni a szexért. A közös megpróbáltatások hosszú sora összehozza őket, és egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ezáltal pedig megismerik a másik életét, és rádöbbennek arra, hogy egyiküké sem igazán felhőtlen és boldog. Mindannyian tudják, hogy úgy lesznek igazán boldogok és sikeresek, ha elfogadják önmagunkat.

Ez a film önmagunk jó értelemben vett szeretetéről szól, vagyis arról, hogy bármit is teszünk, nem lesz teljesebb az életünk, ha leadunk pár kilót,. Attól, hogy lefogyunk, csak kinézetünk változik, de lényünk nem. A francia komédia főbb szerepeiben Victoria Abril, Lola Dewaere, Catherine Hosmalin, Mehdi Nebbou, valamint Grégory Fitoussi láthtóak. Ha még nem láttátok ezt a felettébb tanulságos filmet, akkor feltétlenül tekintsétek azt meg utólagosan.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Kritika elolvasva 1 264