Láthatás

Jusqu'à la garde / Láthatás
2018. március 15.
Bzsu861
Láthatás

Xavier Legrand drámájában egy fiatal asszony és férje harcolnak a 11 éves kisfiuk Julien láthatási jogáért. Az édesanya, Miriam egyedüli felügyeletet szeretne kapni a fiára, de az édesapa Antoine erőszakos és nem hagyja mindezt. Az asszony tart volt férje jelleme miatt, így a harc sokáig eltarthat kettejük között.

Egy 11 éves kisfiú sorsa a tét ebben a történetben, aki szinte nem is tudja pontosan, hogy mi is zajlik körülette és hogy hol áll ő a szigorú törvényi szabályok között. A nő szeretné megfosztani férjét a láthatási jogtól, hiszen az apa, az anya szerint nem bánna jól közös gyermekükkel, hiszen hirtelen haragú, és erőszakos jellem. Miriam retteg tőle, és attól, hogy nem sikerül neki kiharcolnia az egyedüli felügyeletet kisfia felett.

Mindent elkövet, hogy sikert érjen el a bíróságon. Annak érdekében, hogy szeretteit megóvja a volt férjétől, eltitkolja új lakcímüket. Az asszony lelkileg összetört, és férje ügyesebben harcol, így a bírónő az asszony minden igyekezete és óvó szeretete ellenére, a közös felügyelet mellett dönt. Antoine nem érti az asszonyt, és csupán jogait szeretné érvényesíteni és látni a kisfiát. Nem tudja felfogni, hogy miért ilyen bizalmatlan vele a volt neje.


A film fő kérdése: Vajon Miriam ravasz és eltökélt és ezzel a "mesével" csupán megtéveszti a bíróságot, vagy amit mond megfelel a valóságnak, és a férj valóban erőszakos? Ha a kérdésre választ szeretnétek kapni, nincs más dolgotok, mint megtekinteni a márciusban a mozikban debütáló nagyszerű, és néhol szomorkás családi drámát, mely egy végeláthatatlan harcot tár a nézők elé.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.3
Kritika értékelés 6
Kritika elolvasva 2 216