Lenni, vagy kirándulni, ez itt a kérdés

Spider-Man: Far from Home / Pókember: Idegenben
2019. július 04.
perry
Pókember: Idegenben

Bizony barátaim a pókember is csak ember arról meg nem is beszélve, hogy tini bogyó is. Na és mi érdekli a tinibogyót: a nagy ő lány kivitelben és a kirándulás Európába. Innen a MARVEL megalkotta a tini filmbe oltott képregény mozit.
A Spider-Man az egyik legnagyobb szuperhős franchise volt az elmúlt két évtizedben, képregények százai szóltak róla mindenfajta történet keretén belül. Nagyobb részben iskola - bimbózó szerelem - a világ megmentése útvonalon. A fenn említett film sem tesz mást, a pókgyerek örökre iskolába jár, mert ugye copyright ez az ő dolga. Aztán meg fiatalkorként megmenti a világot - nem is értem , lehet egy gyereket ilyen drasztikus módon dolgoztatni -? Na de nem az enyém menjünk is tovább. Nagynéni dögösebb (már mit neki) mint eddigi filmjeiben, arról nem is beszélve van neki humora.

Persze ember kirándul és a földöntúli lények "végeznek", Péter azon terve, hogy néhány hétig elhagyja a szuper hősséget, gyorsan megsemmisül, amikor bátorítóan beleegyezik abba, hogy segítsen Nick Fury-nek (Samuel L. Jackson) felfedni számos elemi lény támadás rejtélyét. Bakker így lőttek a szerelemnek az ő tárgyának meghódításának és rájön, hogy meló van.

Kedves olvasó remélem eddig nem lőttem le a film poénját és kiscserkész becsszóra nem is fogom!
Spider-Man és a Mysterio (Jake Gyllenhaal) egyesíti erőit a kontinensen szerte felszabadult pusztítás elleni küzdelemben, ám minden nem olyan, mint amilyennek látszik. Halkan jegyzem meg Jake Gyllenhaal kasztingával nem lehetett hibázni, ha neki azt mondanák legyen vízcsap azt is 100% képes lenne tökéletes filmes előadássá formálni.

"Stark választott téged. Megváltóvá tett téged. Szükségem van rád. A világnak szüksége van rád. Talán Stark tévedett? A választás a tiéd." - Nick Fury a Spider-Man-hez.
Szóval nuku kirándulás ha hősnek kell lenni. De ezt már a Whitney Houston is volt szíves elénekelni a film főcím zenéjében. Meg kell mondanom szívhez szólóan.
Na, de vissza Péterhez.
A film igazán nagy fegyverténye az, hogy ahol nincs ereszd el a hajamat ott, igazi humor bombák robbannak. Szóval, kapsz vígjátékot, helyzet komikumot, drámát, és akciót mindezt egy mozijegy árán belül. Lehet kissé ironikusan fogalmazok ez a Pókember film úgy kerek ahogy van.
Persze tudós képregény értő olvasót nem ér nagy felfedezés, ellenben minket földi halandókat tökéletesen elszórakoztat.
Ja, és persze övé lesz a fele királylány is.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 7.5
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 301