Loving Pablo

Loving Pablo / Loving Pablo
2018. április 26.
Bzsu861
Loving Pablo

Pablo Emilio Escobar a hírhedt kokainkirály életét filmesítette meg Fernando León de Aranoa rendező. Egy olyan embert mutat be a nézőknek, akit az amerikai Forbes magazin 1989-ben a világ 7. legtehetősebb emberének választott.

A kolumbiai származású drogbáró mindezt annak köszönhette, hogy lebukása előtt a kokainkereskedelem 80%-át uralta. A 90-es évek Dél-Amerikájának fiataljai Escobar számára megfelelő légkört teremtettek tervei véghezviteléhez, és drogüzelmeihez, ami egyben rávilágított mocskos lelkivilágára is. Amikor Escobar a világra jött, a lakosságnak a 3%-a a társadalom krémjéhez tartozott, azaz a felső tízezerbe, azonban ez a nagy hatalmú elit kevés családból állt.

Fontos megemlíteni még velük kapcsolatban, hogy övék volt a területek 97%-a, és egyeduralom jelképezte a korabeli társadalmat, ugyanis Kolumbia nyersanyagkészletének jelentős hányadának birtokában voltak. Ez azt jelentette, hogy övék volt több bánya, olajkút, valamint szép számmal a tulajdonukat képezték kávé-és banánültetvények is.


Mivel az elit csak gazdagodott, a társadalom perifériáján élők egyre inkább elszegényedtek, és az egyenlőtlen eloszlás miatt nyomorúságban élték mindennapjaikat. Ekkor jött a képbe a kemény drogokkal üzletelő Escobar, akit azonban a végén lebuktatott, és rács mögé küldött a kábítószerellenes osztály ügynöke, Robert Mazur, ugyanis képes volt felszámolni Pablo Escobar kolumbiai rémuralmát, és egész szervezetét.

A DEA ügynök beépült a gengszterek közé, és a dörzsölt Escobar bizalmát is elnyerte Emira Abreau segítségével. A kérdés már csak az, hogy a megtörtént eseményen alapuló film tudja-e olyan hitelesen szemléltetni azt a hatalmat és önkényt, aminek Escobar a birtokában volt? A két főszereplőben Javier Bardemben és a szépséges Penelope Cruz-ban biztos nem csalódtok, ha megnézitek ezt a krimit, ahol a harc az életért folyik, és nem babra megy a játék. Beszállsz vagy elsétálsz?

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6
Kritika értékelés 5
Kritika elolvasva 2 266