Mária Magdolna

Mary Magdalane / Mária Magdolna
2018. március 29.
Bzsu861
Mária Magdolna

A bibilai történet kapcsán készült Mária Magdolna - a vallásos emberek, és az akkoriak szerint romlott nő, egyes feltételezések szerint Jézus szeretője - egy olyan alkotás, melyet nemcsak a hithű emberek élvezhetnek idén márciusban a mozikban.

Annak idején Mária Magdolnát egy romlott nőnek ítélték meg, aki egyes felételezések szerint el akarta csábítani Jézus Krisztust, Isten fiát. A főbb szerepekben az elbűvölő szépségű Rooney Mara, aki Mária Magdolnát alakítja, és a sármos Joaquin Phoenix, aki pedig hitelesen játssza Jézus Krisztust. Bár a filmtörténelem során sok Krisztus életével foglalkozó film készült - melyet sokan szívesen néztek, akik kicsit is ismerik a Bibliát -
azonban Hollywood-ban még Mária Magdolna életével nem foglalkozott egy alkotás sem.

Ez egy teljesen autentikus, hithű emberi portré, a történelem egyik legrejtélyesebb, és leginkább félreértett alakjáról. A bibliai, életrajzi film, a fiatal Mária Magdolna igaz történetét meséli el, aki a saját útját keresi az életben, és nagyon sokan félreértik a tetteit.


A zsenge korú megbélyegzett nő úgy érzi, a kor hierarchiája megfojtja őt, ezért elhagyja kis halászfaluját, és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz, melynek a karizmatikus vezetője nem más, mint a názáreti Jézus. Mária hamarosan megtalálja helyét a mozgalomban, és útja végül Jeruzsálembe viszi. Az, hogy vajon tényleg érzelmeket táplált-e Jézus iránt, még a történészeknek is fejtörést okoz, és komoly vita tárgya a mai napig. Egy azonban biztos, akit érdekelnek a történelmi szálak, annak érdemes végig nézni ezt az autentikus alkotást, mely felfedi előttünk Mária titkait, és bemutatja a nő életútját.

Még ha nem is szerelmet csupán őszinte rajongást érzett a Megváltó iránt, akkor is ajánlom, hogy nézzétek meg a filmet, már akit érdekelnek az ehhez hasonló történelmi, bibliai történetek. A film rendezője Garth Dawis, aki sok kitűnő alkotást dolgozott már fel, és bűvölte el a mozinézőket.

A film 12-es korhatári besorolást kapott, így valószínűleg sem a romantika, de legfőképp a túlfűtött érzelmek sem jellemzik azt, csupán egy fiatal nő útkereséséről szól, egy olyan világban, ami még jóval azelőtt létezett, mielőtt a nőket egyenlő félként kezelték volna. Mária egy meg nem értett történelmi alak, aki a mozgalomból hősiesen kiveszi a részét, és Krisztus anyja mellett, ő siratja még Jézust keresztre feszítésekor.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 5
Kritika elolvasva 742