Megalázottak

On the Doll / Megalázottak
2007. október 12.
perry
Megalázottak

Az élet brutális mondta a kukac miközben a madár bekapta, az élet brutális mondta a madár miközben a macska a torkába mart, az élet brutális lehelte utolsó erejével az őz mielőtt összerogyott a vadász puskájának golyójától, az élet brutális mondta az ember
miután nem csak MEGALÁZTÁK.
Közben forog az élet ringlispíl-e, ember arcú szörnyetegek, angyal arcú szörnyetegek teszik a dolgukat szét a lábaikat bugyi bámulás ügyben, kisstílű arcok piti dologikért fizetnek meg véresen vagy csak úgy finom módon.
Közben nem vesszük észre, hogy megalázzuk a koldust akitől elfordulunk kies kis országunkban, szívrohamot kapott honfitársaink mellett megyünk el közönyös nyugalommal, mert mi csak élni szeretnénk nyugalomban, csak semmi zrika, csak semmi probléma mert ugye szeretnénk nyugalomban élni. A kis valagunkon ahol minden biztonságos k. jól + vagyunk és kösz anyu minden ok.

Jaron "Jizz" egy tinédzser, akit gyermekkorában érző szívű, megkeményedett -pedig akkor még a madarakat is szánta-, és a szexipar hirdetéseit publikálja.

Vagy vegyük Tara-t, aki Paulie's peep show-jában dolgozik, és hallatni meri hangját.
Garrett úr a középiskolás perverz egészségügyi tanerő aki nagy rejsz művész de a középiskolás csajok sem kispályások ők a pénz mámorában mindenre hajlandóak. Az egész társaság pedig mint Bergman Hetedik pecsétjében önként járják haláltáncukat már az ördög sem kell mint az említett filmben.
A Megalázottak képi megjelenésében is olyan mint egy elfuserált felvétel ahol a színmegadó elaludt és az egész mozi szürkés, zöldes árnyalatot kapott , bár ez a legadekvátabb a film mondanivalójához. Mert kérem ez nem egy romantikus mozi, ez kérem az élet másik oldala, amiről szemérmesen nem óhajtunk tudomást venni és mint tudjuk ha nem veszünk valamiről tudomást akkor nem létezik, de bizony az frankón van.
Köztünk járnak, szerepelnek magazinok, bulvár lapok, de még szenny lapok szalagcímeiben. Hiszen mondhatnám ők a hétköznapok szörnyetegei. Látjuk híradókban és minden fajta médiában a leszúrta lelőtte meg aztán hát....

Aztán azt gondoljuk szeretnénk megőrizni a mi világunkat ami nem ilyen de mivel társadalomban élünk nap mint nap szembesülünk velük.
A fim brutális őszinteséggel tárja fel milyenek vagyunk, lehetünk és mi lehet a sorsunk.
A társadalmi elvárások pedig léteznek, a szokott mondat: fékek és ellensúlyok, de mi van akkor ha ezek felborulnak?
Sötét jóslat, de csak a halál oldhatja fel a társadalmi problémákat?
MAGAM RÉSZRŐL akár osztályfőnöki órára is valónak érzem középiskolások számára és akár egyetemi szociológiai csoport megbeszélés tárgyának sem utolsó.
Magam meg most kipipáltam egy filmet a bakancslistámról a Megalázottakat 2007-ből.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8
Kritika értékelés 8
Kritika elolvasva 275