Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül

Men in Black: International / Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül
2019. június 13.
ermak95
Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül

Nagyjából a film első előzetesének megjelenését követően jutott el hozzám az a sopánkodás-hullám, miszerint "miért kell még mindig erőltetni ezt a franchise-t" és "ez a film minden lesz, csak Sötét zsaruk nem". Hogy teljesen őszinte legyek én már a harmadik részt sem éreztem a korábbi filmek után különösebben jónak (nem mintha azok a filmművészet kiemelkedő sci-fi remekei lennének), hiszen egy egyszer nézhető vígjátéknak is csak jó szívvel volt mondható, de igazából másnapra mindenki elfelejtette. Meglehet Will Smith és Tommy Lee Jones jelenléte volt, ami az előző filmnél még fenntartott egy minimális érdeklődést a rajongók részéről, de hiányuk a mostani filmben elég volt ahhoz, hogy az emberek zéró lelkesedéssel üljenek be a moziterembe (már ha beülnek egyáltalán).

Ezek ellenére a Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül egy meglepően szórakoztató film lett. Persze egy könnyed sci-fi vígjátéknál ez sem több, de az első két rész színvonalát simán hozta. A poénok jókor és jó helyen voltak elsütve, a korábbi részekhez hasonlóan pedig utolsó pillanataiban a film komoly is tudott lenni, mikor betekintést nyerve a fekete ruhások életébe látjuk, hogy bár le kell mondaniuk mindenről és mindenkiről, ők is megszenvedik egy kolléga vagy barát elvesztését.


A film két legnagyobb érdeme két új koncepció bevezetése a sorozatba. Az egyik magának a MiB szervezetnek a kiterjesztése az egész világra. Elsőre olyan érzés volt, mint a negyedik Harry Potter, mikor az ember megtudja, hogy a Roxforton kívül más varázslóiskolák is vannak - ad egy mélységet a történet világának, amire utána a néző azt mondja "igen, ez érdekel, látni és tudni akarom mi történik ennek a világnak a többi részén".
A másik (ami lehet spoiler lesz, de az előzetesek utalnak rá) az, hogy a főszereplőt, Molly-t nem a fekete ruhások szervezik be, hanem ő kutatja fel a Men in Blacket. Érdekes fordulat a korábban megszokottakhoz képest.

A film legnagyobb hibája azonban amit rendesen megszenved, hogy a két főszereplő, M (Molly) és H (Henry) leginkább csak zavaróan sablonos karakterek. M túl komolynak próbál tűnni a hét minden napjának minden percében, persze a végén kiderül, hogy neki is vannak érzései. H ellenben mindent félvállról vesz, pisztollyal és ököllel mindent és mindenkit lenyom, de azon kívül csak a rezidens üresfejű szépfiú, akiről persze szintén kiderül, hogy több van benne, mint azt elsőre gondolnánk.

A Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül mindent egybevetve egy remek kikapcsolódás, feltéve, hogy csupán a látványra, a megszokott humorra és kisebb csavarokra számítunk ettől a könnyed sci-fi vígjátéktól, és nem az összetett szereplőket vagy a grandiózus színészi alakítást keressük benne.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 8.3
Kritika értékelés 9.1
Kritika elolvasva 1 204