Mia és a fehér oroszlán

Mia and the White Lion / Mia és a fehér oroszlán
2018. december 06.
Bzsu861
Mia és a fehér oroszlán

A Mia és a fehér oroszlán, eredeti címén: Mia and the White Lion, című francia dráma, egy lebilincselő, megrendítő, szentimentális film egy 10 éves kislány, Mia, és egy csodaszép fehér oroszlán igaz barátságáról, mely csak állat és ember között köttethet. A film rendezője, Gilles de Maistre, forgatókönyvét pedig az alkotó, Gilles de Maistre mellett, William Davies, Jean-Paul Husson, valamint Prune de Maistre írták közösen. A főbb szerepekben Tessa Jubber, Langley Kirkwood, Mélanie Laurent, valamint Daniah De Villiers láthatóak.

A forgatókönyvírók, valamint a rendező körültekintő munkája kapcsán, egy különleges film született, egy 10 éves gyermek beilleszkedési képességeinek nehézségeiről, a messzi Afrikákban, ahol találkozik egy fehér oroszlánnal, akivel rövid idő alatt mély, szoros barátságot köt, ami mindent megváltoztat. Annak ellenére, hogy műfaját tekintve dráma, bármely egy, vagy többgyermekes család részére, kiváló szórakozás lehet, annak megtekintése. A 10 éves kislány kezdetben gyűlöli a szülei által választott országot, azonban élete fenekestül felfordul, amint megpillantja a csodaszép, hófehér oroszlánt, akit rögtön a szívébe zár.


Számára a kezdeti nehézségek, valamint a brit fővárosnak, Londonnak az elhagyása, hatalmas űrrel jár, amit a kisállat barátsága azonnal betölt. Mivel a szülei kénytelenek itt dolgozni, így Miának sincs más választása, mint beletörődni ebbe, és elfogadni Afrikát, új hazájául. Abban a szent pillanatban, amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és kalandokkal teli, különleges barátság veszi kezdetét, mely ember és állat között köttetett, és lehetetlen azt szétválasztani bárkinek, vagy bárminek. A filmet a Big Bang Média forgalmazza, és idén december végén kerül a magyar mozikba. Aki kíváncsi a 10 éves Mia, és Charlie, a fehér oroszlán néhol viszontagságos, ám legtöbbször meghitt és kalandos útjára, az feltétlenül váltson jegyet valamely decemberi előadásra.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 10
Kritika értékelés 4.7
Kritika elolvasva 2 186