Minden, mindenhol, mindenkor (2022)

Everything Everywhere All at Once / Minden, mindenhol, mindenkor
2022. április 21.
perry
Minden, mindenhol, mindenkor

Amikor egy film Oscar esőt idéz elő (7) az bizony több mint gyanús. Persze nem nehéz ez akkor mikor valami egyedit és izgalmasat kapunk a fim vásznon.
Amerikai sci-fi-kalandfilm, akció-film-vígjátéknak határozták meg az okosok a besorolását, azt azonban nem mondta senki , hogy ennyire szenzációs filmtörténeti utazást kínál majd.
Mert kérem szépen az nagyon could , hogy az univerzum elpusztítható és bizony van is olyan erő ami erre képes és ezt az erőt a földön csak Evelyn a kínai hölgy akadályozhatja meg aki történetesen mint kies hazánkban szok mondani emigráns és egy amerikai szamuráj pucerájt vezet. Mint ilyen számla invázióban áll a helyi NAV ellenőrével így pedig igen csak kevés ideje marad az univerzum megmentésére. Mert ugye az adóbevallás szent dolog és azért még ülni is lehet ha nem valljuk be vagy elsinkófáljuk. Főhősnőnk a mosógépek erdejében kétségbeesetten rágja át magát a számlahegyeken a kararamester revizor viszont azonnal kiszúrja a hibás számlát.


Ezeknek a fránya végtelen párhuzamos univerzumoknak meg aztán csak egyre inkább kampeca.
Azt meg AZTÁN VÉGKÉPPEN DOKTORI DISSZERTÁCIÓ NÉLKÜL IS TUDJUK EZT A GONOSZ IDÉZI ELŐ. Mint pedig ilyen soha sincsen szabadságon nem nyaral és végképpen nem kegyelmez.
Evelyn pedig hol keleti menő filmszínésznő, hol karate bajnok, hol pedig simán csak így póriasan elfingja magát és a gonosz katonái halomra hullnak. Majd vissza vált mosodásnak és így tovább ki lehet mondani ezer arca van.
Minden. Mindenhol. Mindenkor tele van geg parádéval, társadalmi szatírával és bombasztikus vadonatúj filmes ötletekkel. Időzített bombaként ketyegő vizuális látnivaló.
A gigantikus, himbálózó virsliujjaktól az őrült keleti szamuráj koreográfiáig minden látható itt kérem, arról nem is beszélve, hogy a film vágása zseniális.

Fenekestől fordítja fel a bevett tucat filmes eszközöket, mondanivalót és bármilyen filmes koncepciót, minden ízében egyedi alkotást létrehozva.
Lehet, hogy lesznek akik azt mondják majd ez egy zagyvaság és az alkotók valamilyen tudatmódosító hatása alatt filmeztek.
Magam csak azt tudom ennyire unikális, lebilincselő és egyedi mozit régen nem láttam.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 6.5
Kritika értékelés 8.7
Kritika elolvasva 681