Mindenki tudja

Todos lo saben / Mindenki tudja
2019. január 03.
Bzsu861
Mindenki tudja

A Mindenki tudja, eredeti címén: Todos lo saben, egy francia-olasz-spanyol misztikus film, melyet Asghar Farhadi rendezett, forgatókönyvét pedig szintén ő alkotta meg. Ez a feszes thriller, melynek főszereplője, az Oscar-díjas gyönyörű színésznő, Penelope Cruz, valamint a jóképű és tehetséges színész, Javier Bardem. Cruz olyan ismert, népszerű filmek sztárja, mint a Vanília Égbolt (2001), a Vicky Cristina Barcelona (2008), a Karib-tenger kalózai (2011), a Gyilkosság az Orient- expresszen (2017), valamint az viszonylag új keletű Escobar (2017). A film címszereplője, Laura, akit Penelope Cruz formál meg, úgy mint minden eddigi karaterét mesteri módon.

A fiatal nő, a testvére lagzijára utazik, ahol még nem tudja mire is számíthat, és milyen megpróbáltatásokon kell keresztül mennie. Buenos Airesből utazik vissza szülőfalujába, Spanyolország egy eldugott részére. Az útra a családja is elkíséri őt. Az este során azonban olyan események veszik kezdetüket, melyek alaposan felforgatják a addigi megszokott életét, és az a bizonyos este választás elé állítja őt, ugyanis döntenie kell férje, akit Ricardo Darín alakít, és egykor az Eszeveszett mesék sztárja volt, és régi nagy szerelme a szintén Oscar-díjas Javier Bardem között, akit láthattunk a híres Nem vénnek való vidékben.


A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi, akinek két alkotása a Nader és Simin – Egy elválás története, valamint a mai napig nem feledett egykori filmremek, Az ügyfél, most először forgatott egy sokszínű, nemzetközi stábbal. A Mindenki tudja című thriller, az eddigi legnagyobb költségvetésű filmje, amely a jól ismert színészek mellett a spanyol filmipar nagyjait vonultatja fel, köztük Jose-Luis Alcaine operatőrt, valamint Sonia Grande jelmeztervezőt, akik Pedro Almodóvar állandó alkotótársai. A film vágója pedig az a Hayedeh Safiyari volt, aki Farhadi Oscar-díjas munkáin is dolgozott. Aki kíváncsi a Mindenki tudja című feszes thrillerre, az megtekintheti a magyar mozikban jövő év elején.

Te is szeretnél filmkritikát írni? Most itt a lehetőség! Regisztrálj!


Nagyon kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Értékeld a kritikát

Értékeld a filmet

Most olvassák 1
Film értékelés 5.8
Kritika értékelés 2.1
Kritika elolvasva 2 163